16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    10 πράγματα που δεν ήξερες για το Super Mario Bros.

    Σίγουρα θα έχεις παίξει έστω και ένα από τα δεκάδες Mario παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του αλλά μπορείς να πεις ότι γνωρίζεις τα πάντα για τον πολυαγαπημένο υδραυλικό; Εμείς λοιπόν σου βρήκαμε 10 από τα πιο «ψαγμένα» πράγματα για τον Mario για να λες στους φίλους ότι γνωρίζεις πράγματα που αυτοί δεν ξέρουν, εκτός βέβαια αν διαβάζουν και αυτοί gameslife οπότε σου προτείνουμε να βρεις νέους φίλους.

    10-things-you-didnt-know-about-super-mario-bros

    Το όνομα του Mario

    Mario Mario είναι το πραγματικό όνομα του και σίγουρα πιστεύεις ότι είναι χαζό έτσι; Ήξερες όμως ότι πιο παλιά ονομαζόταν Jumpman και Mr.Video; Αν ναι, τότε σίγουρα όχι ότι είχε το όνομα Ossan που στα ιαπωνικά σημαίνει «μεσήλικας». Δεν σου φαίνεται τόσο χαζό το όνομα Mario Mario τώρα, σωστά;

    H έμπνευση του Sonic

    O δημιουργός του Sonic, του γνωστού σκαντζόχοιρου και ανταγωνιστή του Mario, εμπνεύστηκε από τον ίδιο τον Mario και το παιχνίδι του μιας και προσπαθούσε να τελειώσει την πρώτη πίστα όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

    Donkey Kong ή Popeye;

    Το πρώτο παιχνίδι που έκανε την εμφάνιση του ο Mario ήταν το Donkey Kong το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει ως παιχνίδι του Popeye αλλά η Nintendo δεν μπόρεσε να αποκτήσει τα δικαιώματα και κατέληξε να αντικαταστήσει τον Bluto και τον Popeye με τον Donkey Kong και τον σημερινό Mario. Φαντάσου λοιπόν να μην υπήρχε ο Mario σήμερα.

    Το όνομα του Luigi

    Το όνομα Luigi ή Ruiji όπως είναι γνωστός στην Ιαπωνία, μιας και δεν υπάρχει το γράμμα L στο ιαπωνικό αλφάβητο, σημαίνει «παρόμοιος», εξ’ ου και η εμφάνιση του με μόνη διαφορά το χρώμα. Αρχίζεις να καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν είχαν και μεγάλη έμπνευση για τα ονόματα των αγαπημένων ηρώων σου οι Ιάπωνες.

    Η αλήθεια πίσω από τα τουβλάκια

    Έχεις κάτσει ατελείωτες ώρες και σπας αυτά τα τουβλάκια για να μαζέψεις μερικά νομίσματα ή απλώς γιατί σου αρέσει. Καιρός να το ξανασκεφτείς λοιπόν γιατί αυτά τα τουβλάκια που σπας με τόση μανία, στην πραγματικότητα είναι κάτοικοι του Mushroom Kingdom που μεταμορφώθηκαν σε τουβλάκια από τους Koopas.

    Μάθε τα υπόλοιπα πέντε στο gameslife.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles