19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    10 πράγματα που δεν θα έκανε ΠΟΤΕ ένας geek

    Υπάρχει ο κόσμος. Και υπάρχουν οι geeks. Αυτοί οι καταχθόνιοι τύπου που αντιλαμβάνονται τα πράγματα με τον ολόδικό τους αναλυτικό και βαθιά τεχνολογικό και μαθηματικό τρόπο.

    Ποια είναι τα πράγματα που κάνουν οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί και δεν θα έκανε ποτέ ένα geek, ανεξαρτήτως φύλου;

    • Δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ screen saver

    Τι είναι αυτό; Screen saver; Ποιος κάθεται πια μπροστά στον υπολογιστή του κάνοντας άλλα πράγματα για να «πέσει» screen saver; Ένα geek, πολύ απλά, χρησιμοποιεί ΠΑΝΤΑ τον υπολογιστή του. Δεν τον αφήνει να κοιμηθεί. Στις ελάχιστες ώρες που δεν κάνει με αυτόν… τον κλείνει. Άκου εκεί, screen saver…

    • Δεν θα καλούσε ποτέ τεχνική υποστήριξη

    Κανένας μα κανένας σε αυτό τον κόσμο δεν γνωρίζει ένα μηχάνημα ή μία υπηρεσία που αφορά ένα geek περισσότερο και καλύτερα από τον ίδιο. Κανείς δεν πρόκειται να ψάξει στο internet ξοδεύοντας άπειρες εργατοώρες για να λύσει το πρόβλημα, περισσότερο από τον/την geek. Τέλος. Ξέρει καλύτερα. Κι αν δεν ξέρει, θα μάθει, θα το συζητήσει στα διάφορα forum και θα αυτοσχεδιάσει.

    • Δεν θα έστελνε ποτέ mail από τον λογαριασμό του Internet Provider

    Τα αυτονόητα. Οι internet providers είναι για να μας παρέχουν σύνδεση στο διαδίκτυο. Δεν τους παντρεύεται ένας geek. Αντιθέτως, οι ISP βρίσκονται πάντα υπό το εξεταστικό του μάτι, τους ελέγχει. Η ηλεκτρονική αλληλογραφία που είναι το παράθυρό του στον κόσμο είναι δική του. Φυσικά λοιπόν και το mail του θα ανήκει σε μία από τις web υπηρεσίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούνται παντού, πάντα και είναι μεγαλύτερες από τα στενά όρια ενός provider και μίας χώρας. Όλα τα mail του.

    • Δεν θα πλήρωνε κάτι για tethering

    Τι λέτε κύριοι; Υπάρχει μία επινόηση σε αυτό τον κόσμο που λέει πως μία συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σαν hot spot γι άλλες συσκευές. Αυτή είναι εφεύρεση. Από πού κι ως πού να πληρώνει κάποιος για το tethering με επιπλέον χρεώσεις πέρα από την δεδομένη χρέωση του data plan του; Πέρα από αυτό όμως. Δεν θα πλήρωνε ποτέ για tethering κύριοι γιατί αν έδινε αυτή τη δυνατότητα σε κάποιον άλλο γύρω του να συνδεθεί, θα μειώνονταν η δική του ταχύτητα. Αυτό θα ήταν ανήκουστο. Δεν αγγίζουμε ποτέ την σχέση που έχει ο geek με την ταχύτητα της σύνδεσής του. ΠΟΤΕ!


    • Δεν θα τύπωνε κάτι

    Εκτός κι αν ήταν ένα T-Shirt με κώδικα ή κάποιο έξυπνο μήνυμα. Για ένα geek δεν υπάρχει τίποτε που χρειάζεται να τυπωθεί και να προέρχεται από τον υπολογιστή ή τη συσκευή του. Υπάρχει ένας καλός λόγος που είναι όλα ψηφιακά. Αν θέλει να δείξει κάτι, ένα κείμενο πχ, θα το στείλει με email. Αν θέλει να μεταφέρει μία εργασία, θα την κάνει με το USB στικάκι του. Αν πρέπει να προβάλει την παρουσίαση, θα το κάνει στο laptop του. Ποιος τυπώνει πια;

    • Δεν θα χρησιμοποιήσει τον browser του λειτουργικού της συσκευής του

    Όχι. Σε ότι αφορά το σερφάρισμα στο internet, για ένα geek δεν υπάρχουν έτοιμες εργοστασιακές λύσεις. Ένα geek θα κάνει customizing την όλη εμπειρία με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται αυτός. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: ένας geek ξέρει πως η κάθε εταιρεία μπορεί να είναι καλή σε ΕΝΑ μόνο πράγμα. Μία εταιρεία που φτιάχνει το καλύτερο λειτουργικό, είναι τόσο καλή σε αυτό που δεν μπορεί να είναι τόσο καλή σε κάτι άλλο. Υπάρχει ο καλύτερος browser για ένα geek . Και μπορεί να είναι μόνο ένας.

    • Δεν θα δημιουργήσει ποτέ ένα password χωρίς αριθμούς και σύμβολα

    Είναι πολύ καμένη η ιστορία με τα passwords που χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου, online πληθυσμού. Είναι ενοχλητικά απλά. Για ένα geek, το password είναι το κλειδί για τον προσωπικό του κόσμο. Είναι σημαντικότερο κι από το κλειδί του σπιτιού του. Το password του λοιπόν, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι απλοϊκό. Το geek password είναι σαν την τελειότερη κλειδαριά ασφαλείας. Η φυσική του ασφάλεια μπορεί να βασίζεται μόνο σε ένα σύρτη. Η ψηφιακή του όμως…. Ε;

    • Δεν θα αφήσει ελεύθερο το router του

    Η άρνηση ενός geek να αφήσει ελεύθερο το router του για να συνδέονται κι άλλοι, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι μισάνθρωπος. Δεν είναι. Τα αλτρουιστικά του αισθήματα όμως, σταματούν όταν τίθεται θέμα ταχύτητας, όπως λέγαμε και στο Νο 4. Αν αφήσει ελεύθερο το router του, θα συνδεθεί κάποιος άλλος. Κι αυτό σημαίνει πως ο geek μας θα έχει μειωμένες ταχύτητες στο downloading, το streaming, τα παιχνίδια ή το σερφάρισμα. Και τι λέγαμε πριν; Κανείς δεν αγγίζει το bandwidth ενός geek. Τέλος.

    • Δεν θα πληρώσει κάποιον για να αναβαθμίσει τον υπολογιστή ή το gadget του

    Κανείς δεν αγγίζει το gadget ή τον υπολογιστή ενός geek. Όπως κανείς δεν αγγίζει την/τον σύντροφό του. Είναι ένα και το αυτό. Πληρώνουν για αναβάθμιση οι άνθρωποι που περιμένουν να κυκλοφορήσει επισήμως κάτι. Ένας geek το ξέρει από πριν. Ένα geek ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε το μηχάνημά του. Ξέρει πού πονάει και πού υπολείπεται. Θα ψάξει στα διάφορα e-shops και forums για να βρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει μόνος του. Κι αν κάποιος γνωστός του θέλει αναβάθμιση στον υπολογιστή του, θα επισκεφτεί το geek της παρέας. Γιατί ξέρει καλύτερα

    • Δεν θα χρειαστεί ποτέ πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό για να πληκτρολογήσει στο σκοτάδι

    Τα αυτονόητα, άλλη μία φορά. Το πληκτρολόγιο για ένα geek είναι η φυσική προέκταση των χεριών του. Δεν χρειάζεται να το κοιτάζει για να δει τι γράφει. Τα έχει λύσει αυτά λίγο μετά την γέννησή του. Όποτε ακούει διαφημίσεις laptops που λένε ότι διαθέτουν πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, ρίχνει ένα υποτιμητικό βλέμμα και συνειδητοποιεί άλλη μία φορά πως έχει τεράστια διαφορά από τον υπόλοιπο, θνητό κόσμο. Πφφφ.

     

    Related Articles

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles