23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    10 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε στο Adobe Photoshop (video)

    Αν όχι σε όλους, στους περισσότερους αρέσει να ανεβάζουν φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους στα social media. Αν όχι σε όλους, στους περισσότερους αρέσει να τις επεξεργάζονται “ελαφρώς” πριν τις ανεβάσουν. Και ποιο πρόγραμμα μπορεί να είναι καλύτερο από το Photoshop; 

    adobe-photoshop

    Όπως διαβάσαμε στο secnews.gr, η αλήθεια είναι ότι το Photoshop είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά αποτελεσματικό. Μήπως, όμως, αρκετές φορές το παρακάνουμε με την επεξεργασία; Μάλλον ναι, σύμφωνα με τον Nathaniel Dodson, ο οποίος μας δείχνει στο video του, ποιες τεχνικές καλό θα ήταν να αποφύγουμε…

    Το video δημοσιεύεται στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, tutvid, και μας παρουσιάζει τις “κακές” τεχνικές. Παραδείγματος χάρη, το “bevel and emboss” στα κείμενα ή η χρήση ενός συγκεκριμένου χρώματος για να δώσουμε έμφαση σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, καλό θα ήταν να μην τα χρησιμοποιούμε με μανία. Έχουμε πολλές φορές την εντύπωση πως μια ασπρόμαυρη φωτογραφία χρειάζεται το κόκκινο χρώμα για να γίνει πιο καλλιτεχνική και εντυπωσιακή. Ο Nathaniel μάς δείχνει μέσα από παραδείγματα ότι η εικόνα δεν είναι αισθητικά ωραία με την τόσο μεγάλη αντίθεση.

    Άλλο ένα εργαλείο που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι το “healing brush”, που χρησιμεύει στην διόρθωση μιας ατέλειας. Συγκεκριμένα, ο Nathaniel μας προτείνει να μην το χρησιμοποιούμε στην πρωτότυπη φωτογραφία αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο , ώστε αν κάνουμε λάθος να επιστρέψουμε στην αρχική η οποία δεν θα έχει καταστραφεί.

    Καλό θα ήταν όλοι να δώσουμε βάση στις συμβουλές του video και πολύ περισσότερο όσοι χρησιμοποιούν το Photoshop για επαγγελματικούς σκοπούς.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles