16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    10 “smart” τρόποι να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας

    Σε κάθε τσέπη και τσάντα σήμερα υπάρχει πάντα ένα smartphone, μια έξυπνη συσκευή που μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, μέχρι και να φτιάξει και καφέ (μη γελάτε, θα δείτε στη συνέχεια)! Ξέρουμε όμως στ’αλήθεια το τι δυνατότητες έχει ένα smartphone ή αρκούμαστε απλώς στα βασικά; Και κατά πόσο αξιοποιούμε στο έπακρο αυτά που μας προσφέρει;

    smartusesofsmartphones4

    Στο παρακάτω infographic θα δείτε 10 “έξυπνα” πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα έξυπνο τηλέφωνο, τα οποία ίσως και δε φανταζόσασταν ποτέ ότι ήταν εφικτά. Ή απλώς τα θεωρούσατε πολύπλοκα και δύσκολα. Στην πραγματικότητα, αν υπάρχει το κατάλληλο app και η υποστήριξη, τα χέρια σας είναι λυμένα και δε χρειάζεται να προσπαθήσετε καθόλου για να τα καταφέρετε.

    Και πραγματικά θέλετε να φτιάξετε καφέ με το κινητό σας, μπορείτε! Η εφαρμογή AllJoyn της Qualcomm επιτρέπει στη συσκευή σας να επικοινωνεί με οποιαδήποτε άλλη συσκευή την υποστηρίζει…σωστά καταλάβατε, ακόμα και καφετιέρες! Ή αν είστε από τους τύπους που θέλετε το χειμώνα να βρίσκετε ήδη ζεστό το αυτοκίνητό σας πριν φύγετε για τη δουλειά, υπάρχει και γι’αυτό ένα app! Λέγεται Viper Smart Start και αν το μοντέλο του οχήματός σας είναι σύγχρονο και μπορεί να ενεργοποιηθεί εξ’αποστάσεως, πιθανότητα υποστηρίζει και αυτή την εφαρμογή.

    smartusesofsmartphones1

    Τι άλλα “έξυπνα” πράγματα μπορείτε να κάνετε με το smartphone σας; Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης, του DVD, του κλιματιστικού, αρκεί να έχετε το κατάλληλο app. Όπως το Unified Remote app για Android (χρησιμοποιεί το Wi-Fi ή το Bluetooth για τον υπολογιστή), ή με εξωτερικό αντάπτορα υπερύθρων, όπως το RedEye Mini. Αντίστοιχη δυνατότητα έχει και το νέο Galaxy S4 της Samsung! Επιπλέον, οι έξυπνοι λαμπτήρες της Philips σε συνδυασμό με το Hue app της, σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε σε πραγματικό χρόνο την ένταση και τη θερμοκρασία του χρώματος των φώτων στο δωμάτιό σας. Και μπορείτε να τα ανοιγοκλείνετε κατά βούληση ακόμα και όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού.

    Αλλά σίγουρα αυτό που προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες σε ένα smartphone, είναι η κάμερά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεκάδες άλλες πράγματα εκτός των φωτογραφιών και του video, όπως για να messaging με ζωντανή εικόνα, όταν συνομιλείτε με κάποιο φίλο μέσω Skype ή Google+ και άλλων υπηρεσιών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα app όπως τo Mobiola. Ή για να μετράτε αποστάσεις, μεγέθη αντικειμένων κ.λπ., χωρίς την ανάγκη μεζούρας ή χάρακα, εφαρμογές όπως το Smart Tools για Android είναι ιδανικές για κάτι τέτοιο.

    smartusesofsmartphones2

    Η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να σκανάρετε έγγραφα ώστε να τα αποθηκεύετε εύκολα στο κινητό σε μορφή εικόνων ή pdf, δοκιμάστε το Camscanner app. Ή barcodes με το Barcode Scanner. Και με το Instant Heart Rate της Azumio , τοποθετώντας το δάκτυλό σας μπροστά στην κάμερα, θα δείτε εύκολα, γρήγορα και με σχετική ακρίβεια τους σφυγμούς της καρδιάς σας! Αχρείαστο να’ναι. Τέλος, ρίχτε μια ματιά στο uDecore. Αφού φωτογραφήσετε το χώρο σας, μπορείτε μέσω της εφαρμογής να “παίξετε” με το design του, τα έπιπλα και τα χρώματα για να βρείτε ιδανικούς συνδυασμούς, σε περίπτωση που σκέφτεστε να τον ανακαινίσετε!

    Αναμφίβολα, όμως, το εξυπνότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με το smartphone σας, είναι να το ξεκλειδώσετε/rootάρετε. Έτσι ανοίγεται μπροστά σας μια απέραντη γκάμα εφαρμογών που ειδάλλως σας είναι “απαγορευμένες”, αλλά και έχετε τη δυνατότητα να “ξεκλειδώσετε” κρυμμένες λειτουργίες της συσκευής. Πάρτε τηλέφωνα και στείλτε μηνύματα δωρεάν, χρησιμοποιήστε το κινητό σε όποια χώρα θέλετε χωρίς περιορισμούς και εν γένει γλιτώστε αρκετά χρήματα. Win-win η κατάσταση!

    smartusesofsmartphones3

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles