20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    10 πράγματα που μάλλον δε ξέρατε για το iPhone

    Με τα iPhone να συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία της οικόγενειας smartphones της Apple, αρκετές είναι και οι «αναδρομές» στο παρελθόν τους, την ιστορία τους από το 2007 που εμφανίστηκε η πρώτη συσκευή από τον μακαρίτη Jobs, για να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς. Εκατοντάδες εκατομμύρια iPhones έχουν πωληθεί παγκοσμίως και το παρακάτω infographic της NextWorth μας δίνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν το δημοφιλές τηλέφωνο.

    Όπως για παράδειγμα πως ο συνολικός αριθμός των iPhones που έχει πουλήσει η Apple μέχρι σήμερα, ανέρχεται σε 387.446.000. Απέχει πολύ από το milestone του ενός δις και ίσως να μη το φτάσει ποτέ, όμως δεν παύει να είναι ένα εντυπωσιακότατο νούμερο που καταδεικνύει και την επιτυχία της συσκευής. Επίσης, αν βάζαμε στη σειρά όλα τα USB καλώδια που συμπεριλαμβάνονταν στις συσκευασίες όλων αυτών των iPhones, θα έφθαναν από τη Γη στο Φεγγάρι και θα περίσσευαν και 2.974 χιλιόμετρα καλωδίων! Επιπλέον, συγκρίνοντας το iPhone 5 με έναν υπολογιστή της Apple πριν 10 ακριβώς χρόνια (τον iMac G4), το iPhone έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά.

    iphoneinfographic1

    Γνωρίζατε ότι κάποια εικονίδια εφαρμογών του iOS «τιμούν» με τον τρόπο τους την ιστορία και την κουλτούρα της Apple; Για παράδειγμα το εικονίδιο καλλιτέχνη στο iTunes έχει μια φωτογραφία του Bono των U2, ενώ το εικονίδιο λίστας του Safari έχει ένα ζευγάρι γυαλιά, ίδια με του Steve Jobs. Και φυσικά οι δρόμοι που διακρίνονται στο εικονίδιο των Maps, είναι αυτοί στους οποίους βρίσκεται το «αρχηγείο» της Apple στο Cupertino. Ο αριθμός των apps που έχουν πωληθεί συνολικά μέσω του App Store ανέρχεται στα 50 δισεκατομμύρια (!), μιλάμε για αστρονομικά ποσά που μεγάλο μέρος τους καρπώνεται η ίδια η εταιρεία. Αναμενόμενο, βέβαια, καθώς η συσκευή διατίθεται σε πάνω από 100 χώρες του κόσμου, νούμερο που ξεπεράστηκε μόλις πρόσφατα, ενώ αντίστοιχα τα δημοφιλή εστιατόρια McDonald’s χρειάστηκαν σχεδόν 55 χρόνια για να το καταφέρουν.

    iphoneinfographic2

    Ίσως έχετε προσέξει πως σε όλες τις παρουσιάσεις και διαφημίσεις του iPhone, αναγράφεται στη συσκευή η ώρα 9:41. Αυτό δεν είναι τυχαίο νούμερο, καθώς έχει επιλεχθεί συγκεκριμένα από την κυκλοφορία της πρώτης κιόλας συσκευής. Στην τότε παρουσίαση του iPhone, που ξεκινούσε στις 9.00, ο Steve Jobs είχε προγραμματίσει την πρώτη φωτογραφία του να εμφανιστεί στις 9.41, με την ώρα πάνω στο κινητό να ταιριάζει με την πραγματική. Ένα μεγάλο ποσοστό των 387 εκατομμυρίων iPhone πωλήθηκε μόνο το 2012, με τη μορφή iPhone 4, 4S και 5, συγκεκριμένα 125 εκατομμύρια συσκευές που αν τις βάζαμε δίπλα-δίπλα, θα κάλυπταν την επιφάνεια 169,5 γηπέδων! Είχε άραγε προβλέψει πραγματικά ο συγγραφέας Isaac Asimov την κυριαρχία των smartphone τύπου “iPhone” το μακρινό 1964;

    Κλείνουμε με τις περιβόητες πατέντες της Apple, για τις οποίες έχει οδηγήσει πολλούς ανταγωνιστές της στα δικαστήρια και συχνά δέχεται αρνητική κριτική, καθώς κατοχυρώνει τεχνικές που είναι εν γένει «κοινή γνώση» για όλους. Οι πατέντες της που αφορούν καθαρά τα κινητά, φθάνουν σχεδόν τις 1.300 τον αριθμό, με πολλές από αυτές να αφορούν μελλοντικές συσκευές και τεχνολογίες που ακόμη δεν έχουμε δεί στην αγορά. Και πολύ πιθανόν να σκιαγραφούν το μέλλον των smartphones…Όσο για το πρόγραμμα ανταλλαγών της NextWorth που επιδοτεί την αγορά νέου iPhone με αντάλλαγμα το παλιό, μάλλον δε μας ενδιαφέρει και τόσο στην Ελλάδα…

    iphoneinfographic3

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles