15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    13.000 usernames, passwords και στοιχεία πιστωτικών καρτών διαρρέουν από δημοφιλή sites

    Μία ομάδα, που, όπως ισχυρίζεται, σχετίζεται με το “διάσημο” hactivist group των Anonymous, διέθεσε ένα αρχείο που περιλαμβάνει 13.000 passwords και usernames μαζί με αριθμούς πιστωτικών καρτών από δημοφιλή sites.

    13-000-passwords-leaked

    Οι πληροφορίες δημοσιεύτηκαν στο filesharing site Ghostbin την Παρασκευή, το αρχείο ωστόσο έως το Σάββατο το απόγευμα δεν ήταν πλέον διαθέσιμο.

    Οι πληροφορίες που διέρρευσαν φαίνεται πως προέρχονται από πολλά γνωστά sites, συμπεριλαμβάνοντας τα PlayStation Network, Xbox Live, Amazon και πολλές ακόμη ιστοσελίδες, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και αρκετά porn sites, με το σύνολο τους να φτάνει περίπου τις 40, όπως δημοσιεύει στη σχετική λίστα του το DailyDot. Η ομάδα συμπεριέλαβε στη διαρροή και ένα “πειρατικό” αντίγραφο από το “The Interview”, την ταινία που συζητούν όλοι τις τελευταίες μέρες.

    password

    Παρόλο που η ομάδα ισχυρίζεται ότι είναι οι Anonymous, είναι δύσκολο να μιλήσουμε για συσχετισμό της με άλλες επιθέσεις “branded by Anonymous”, καθώς πρόκειται ως γνωστόν για ένα group χωρίς επίσημη ηγεσία ή συγκεντρωτικές δομές οργάνωσης που λειτουργεί με “χαλαρές συνδέσεις” συσπειρώνοντας hackers που ενώνονται για την υποστήριξη διαφόρων σκοπών.

    Τα δεδομένα που διέρρευσαν έχουν, πάντως, κλαπεί πιθανότατα μέσω malware που εγκαταστάθηκε σε συσκευές χρηστών, με τον ερευνητή ασφαλείας Chris Davis να σημειώνει ότι ενδέχεται οι hackers για χρησιμοποίησαν και botnet.

    Ο τελευταίος μήνας έχει συνοδευτεί από αρκετές κυβερνοεπιθέσεις. Πέρα από το περίφημο hack στη Sony Pictures που μας απασχολεί εδώ και αρκετές ημέρες, ανήμερα τα Χριστούγεννα ένα hacker group που αυτοαποκαλείται Lizard Squad “έριξε” δημοφιλή online gaming sites, όπως τα Xbox Live και PlayStation Network, ενώ, στη συνέχεια, έβαλαν στο μάτι ακόμη και το δίκτυο Tor…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles