15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Οι 10 χώρες με το υψηλότερο IQ! Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη;

    Είναι αρκετές οι δεκαετίες που ο Δείκτης Νοημοσύνης, γνωστός ως IQ, χρησιμοποιείται προκειμένου να περιγράψει την ευφυία ενός ατόμου ή μιας κοινωνικής ομάδας. Συνήθως η διαδικασία περιλαμβάνει τεστ ερωτήσεων ή παρατήρηση αντικειμένων, τα οποία αποκαλύπτουν ποιοι ανήκουν στην κατηγορία genius και ποιοι ανήκουν στο μέσο όρο με IQ από 85 μέχρι και 115.

    Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μετριέται και το IQ των κατοίκων μιας χώρας. Το World Population Review παρουσίασε τη σχετική κατάταξη και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι χώρες με τους εξυπνότερους κατοίκους και ποια είναι η θέση που κατέλαβε η Ελλάδα.

    Όπως γίνεται εμφανές από τον πίνακα, η Ιαπωνία  με μέσο όρο IQ 106.49, βρίσκεται στην πρώτη θέση, κερδίζοντας τον τίτλο της χώρας με τους εξυπνότερους κατοίκους στον πλανήτη. Ακολουθούν η Ταϊβάν (106.57), η Σιγκαπούρη (105.89), το Χονγκ Κονγκ (105.37) και η Κίνα (104.10).

    Όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας, η χώρα μας δε βρέθηκε ανάμεσα στις χώρες της πρώτης δεκάδας, αλλά κάπου στη μέση της κατάταξης, στη θέση 55, με μέσο IQ στο 90.77.

    Διαβάστε επίσης:

    Masterclass in Digital & Social Media Marketing της Knowcrunch σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles