20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    15 χρόνια «ζωής» συμπληρώνει σήμερα το iPhone

    Πολύ σημαντική μέρα για την Apple είναι η σημερινή, αφού το πιο γνωστό και δημοφιλές της προϊόν, το iPhone, έχει τα 15α γενέθλιά του. Στις 29 Ιουνίου του 2007 ο συνιδρυτής και ιθύνων νους της Apple Στιβ Τζομπς παρουσίασε το πρώτο iPhone λέγοντας, «Σήμερα η Apple θα επανεφεύρει το τηλέφωνο». Φαίνεται όμως ότι ούτε και ο ίδιος δεν είχε τότε αντιληφθεί την τεράστια επίδραση που θα είχε στη βιομηχανία της τεχνολογίας αλλά και στον ανθρώπινο πολιτισμό η συσκευή αυτή της εταιρείας του.

    15 χρόνια μετά, το iPhone εξελίσσεται σε κορωνίδα του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, εργασίας αλλά και κοινωνικών σχέσεων δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Το iPhone και τα υπόλοιπα smartphones που ακολούθησαν αποτέλεσαν την πλατφόρμα πάνω στην οποία σχηματίστηκε, εξελίσσεται και επεκτείνεται με επιτάχυνση ένα νέο τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό σύμπαν.

    Και μπορεί μεν το πρώτο κινητό τηλέφωνο με σύνδεση στο Internet να εμφανίστηκε το 1996 όμως ήταν οι δυνατότητες και το περιβάλλον του iPhone οι καταλύτες που οδήγησαν στην εμφάνιση του… φορητού Διαδικτύου. Το mobile Internet αποτέλεσε από μόνο του μια νέα επανάσταση σε κάθε τομέα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

    Ο όρος app (εφαρμογή) μπήκε στην καθημερινότητα μας. Αυτή τη στιγμή στη διάθεση των χρηστών smartphones (iPhones και Android) υπάρχουν περίπου 7 εκατ. εφαρμογές. Μπορούμε πλέον με το κινητό μας τηλέφωνο να κάνουμε τηλεφωνικές κλήσεις, βιντεοκλήσεις, να ακούσουμε ραδιόφωνο, δούμε βίντεο, να δούμε ταινίες, να δούμε ζωντανά τηλεοπτικές εκπομπές, να ενημερωθούμε για ότι επιθυμούμε, να παίξουμε βίντεοπαχνίδια πολλά από τα οποία σχεδιάζονται ειδικά για το περιβάλλον του κινητού τηλεφώνου το οποίο έχει πλέον μετατραπεί και σε ψηφιακό πορτοφόλι ή πιστωτική/τραπεζική κάρτα αφού με αυτό μπορούμε να πραγματοποιούμε κάθε είδους οικονομικές συναλλαγές είτε μέσω web banking είτε ακόμη και ανέπαφα.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles