21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    150 εκατομμύρια 5G συνδρομητές μέχρι το 2021 προβλέπει το Ericsson Mobility Report

    5g

    Στα 150 εκατομμύρια εκτιμάται ότι θα ανέρχονται οι 5G συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας μέχρι το 2021 σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Mobility Report της Ericsson, που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016. Ειδικότερα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Κίνα και ΗΠΑ προβλέπεται να ηγούνται των συνδρομών του πρώτου και πιο γρήγορου 5G δικτύου. Το 5G θα συνδέσει νέους τύπους συσκευών, επιτρέποντας νέες περιπτώσεις χρήσεως, που σχετίζονται με το Internet of Things (IoT), ενώ η μετάβαση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων βιομηχανιών και κάθετων αγορών, προς τον ICT μετασχηματισμό.

    Η έκθεση, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις τάσεις στην κινητή τηλεφωνία, αποκαλύπτει μια σημαντική αύξηση στην παρακολούθηση βίντεο από κινητές συσκευές, η οποία οδηγεί σε περίπου έξι φορές υψηλότερο όγκο μεταφοράς δεδομένων, ανά smartphone στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη (2015 έως 2021). Η κινητικότητα δεδομένων στη Βόρεια Αμερική ανά ενεργό smartphone θα αυξηθεί από 3,8 έως 22 GB το μήνα έως το 2021, ενώ στη Δυτική Ευρώπη, η αύξηση αναμένεται από 2 έως 18 GB το μήνα.

    Όπως αναφέρει ο Rima Qureshi, Senior Vice President & Chief Strategy Officer,της Ericsson «Το 5G είναι κάτι περισσότερο από ταχύτερες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας – θα επιτρέψει νέες δυνατότητες χρήσεως που σχετίζονται με το Internet of Things. Παραδείγματος χάρην, η Ericsson έχει δημιουργήσει μια πρωτότυπη πλατφόρμα δοκιμών για την εφαρμογή 5G λειτουργίες δικτύωσης και ανάλυσης δεδομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς , τα οποία μπορούν να εξοικονομήσουν πόρους, να μειώσουν τη συμφόρηση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ο μετασχηματισμός του ΙCT θα γίνει ακόμη πιο κοινός μεταξύ των βιομηχανιών,με το 5G να εξελίσσεται από όραμα σε πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.»

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles