18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    159 σταθμοί 5G καταστράφηκαν στη Βρετανία από οπαδούς των θεωριών συνομωσίας που στρέφονται ενάντια στα νέα δίκτυα!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι το 5G και οι εφαρμογές του αποτελούν το πιο «hot» θέμα στον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αναμένεται να αλλάξουν πλήρως την εικόνα της καθημερινότητας μας. Βέβαια, το 5G δεν είναι μόνο το αντικείμενο συζήτησης στις τάξεις των tech enthusiasts, αλλά και σε χιλιάδες οπαδούς των θεωριών συνομωσίας, οι οποίοι βασιζόμενοι σε fake news και σε αμέτρητες ανυπόστατες και μη αποδεδειγμένες μελέτες, συνδέουν το 5G με την πανδημία του κορονοϊού και με άλλες δεκάδες ασθένειες.

    Οι οπαδοί των συγκεκριμένων θεωριών πιστεύουν ότι ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός του 5G εκπέμπει ραδιοκύματα που μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα κάθε έμβιο ον, για αυτό και είναι σύνηθες το φαινόμενο να επιτίθενται σε σταθμούς και σε κεραίες 5G. Στη Βρετανία το πρόβλημα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς με βάση την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της Βρετανικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών έχουν καταστραφεί μέχρι σήμερα 159 σταθμοί 5G. Οι παραπάνω επιθέσεις μάλιστα έθεσαν νοκ άουτ τα δίκτυα για πολλές ώρες, καθώς τα τεχνικά συνεργεία χρειάστηκαν περισσότερες από 170.000 ώρες για να εκτελέσουν εργασίες συντήρησης. Φυσικά δεν είναι μόνο οι βίαιες αντιδράσεις σε αυτό τον χωρίς λογική φαύλο κύκλο, αλλά και το γεγονός ότι ορισμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να επωφεληθούν της κατάστασης πουλώντας anti-5G στικάκια και ματζούνια που προστατεύουν από την έκθεση στο 5G.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles