22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    15χρονη κατασκευάζει φακό που δεν χρειάζεται μπαταρίες

    Τι κάνατε εσείς όταν ήσασταν 15; Θα σας πούμε τι κάναμε εμείς. Ασχολούμασταν με τους εφηβικούς έρωτες, ανακαλύπταμε μουσικές και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τον κόσμο. Η Ann Makosinski από την άλλη, που γεννήθηκε και μένει στο πιο δυτικό άκρο του Καναδά, ασχολείται με την επιστήμη και είναι μία από τους 15 φιναλίστ του Google Science Fair γιατί κατασκεύασε ένα φακό με LED, που δεν χρειάζεται μπαταρίες, καθώς λειτουργεί με την θερμοκρασία του σώματος.

    Hollow-Thermoelectric-Flashlight

    Ο θερμοηλεκτρικός φακός της μικρής Ann Makosinski λοιπόν, παίρνει ενέργεια για να λειτουργήσει από την θερμοκρασία του σώματος και έχει σχεδιαστεί εργονομικά με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί με 5 διαφορετικές θερμοκρασίες ώστε να παράγει 5,4 mW και 5 διαφορετικούς τύπους φωτισμού από τα LED που έχει τοποθετήσει.

    Σύμφωνα με την ίδια, την ενδιαφέρει να βρίσκει τρόπους να χρησιμοποιεί την ενέργεια που μας περικλείει αλλά σχεδόν ποτέ δεν χρησιμοποιούμε. Βρήκε τον τρόπο λοιπόν για τον συγκεκριμένο φακό και όπως δηλώνει, της κόστισε (εκτός από τον χρόνο για να ανακαλύψει τη μέθοδό της) μόλις 26 δολάρια.

    Δείτε το βίντεο παρουσίασης παρακάτω και διαβάστε τις λεπτομέρειες για το projectτου θερμοηλεκτρικού φακού, στο GoogleScienceFair, εδώ.

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles