17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    1GB LPDDR4 chips από τη Samsung

    Μπορεί οι περισσότερες (αν όχι όλες) mobile συσκευές να μην έχουν ακόμα ανάγκη τα 3 και τα 4 Gigabytes μνήμης RAM, όμως η τεχνολογική πρόοδος είναι απαιτούμενη και μονόδρομος για την εξέλιξη τους, έτσι η Samsung ανακοίνωσε το πρώτο της 8Gb (1GB) LPDDR4 chip.

    Είναι το πρώτο LPDDR4 mobile DRAM chip της αγοράς και χάρη στην πυκνότητα που πέτυχε (8 Gigabits), μπορούν να συνδυαστούν 4 τέτοια chips σε mobile συσκευές για συνολική μνήμη 4GB! Δεν έχουμε δεί κάποια συσκευή με τόσο μνήμη προς το παρόν, εν μέρει γιατί δε μας χρειαζόταν και εν μέρει επειδή δεν υποστηριζόταν ακόμη από το υπάρχον hardware και software.

    samsung-lpddr4-2

    Κατασκευάζεται με τη λιθογραφική μέθοδο των 20nm και είναι ταχύτερη κατά 50% από την προηγούμενης γενιάς LPDD3 μνήμη, ενώ καταναλώνει και λιγότερη ενέργεια, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, συγκεκριμένα 40% λιγότερα Watts με τάση λειτουργίας 1,1 Volts. H Samsung σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει σε smartphones, tablets, και ultra-slim notebooks, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να βγάλει στην παραγωγή και το 64-bit SoC της, αφού με τα 32-bit, τα 4GB μνήμης είναι άχρηστα (όπως συνέβη παλαιότερα και στους υπολογιστές μας, στη μετάβαση από τα 32 στα 64-bit λειτουργικά). Πολύ πιθανόν να δούμε τις πρώτες συσκευές με 4GB μνήμης εντός του 2015!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles