21.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ισπανία – Γαλλία 2-0

    Με τον Xabi Alonso να βρίσκεται παντού εντός γηπέδου και να… σκίζει τους Γάλλους σαν σαρδέλες σημειώνοντας δύο γκολ, οι Ισπανοί επικράτησαν των «Τρικολόρ» με 2-0 και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2012. Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Laurent Blanc, περισσότερο μπέρδεψε τους παίκτες του παρά τους αντιπάλους του, υιοθετώντας ένα πρωτόγνωρο σύστημα στο οποίο ο δεξιός μπακ Debuchy έπαιζε ως δεξί εξτρέμ την ώρα που ο Samir Nasri έμενε στον πάγκο…

    Οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι το «μούδιασμα» των Γάλλων που έψαχναν εναγωνίως να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο και στο 20ό λεπτό ευτύχισαν να προηγηθούν. Ο Jordi Alba έκανε τη σέντρα από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο ολομόναχος Xabi Alonso με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Γαλλία ανασυντάχθηκε και απείλησε στο 32’ με φάουλ του Cabaye, ωστόσο ο Casillas έδειξε την τεράστια κλάση του με μια εκτίναξη στο «γάμα» της εστίας του.

    Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο. Οι Γάλλοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν αφού δεν έβρισκαν τρόπο να πλησιάσουν στα καρέ του Casillas, την ώρα που οι Ισπανοί απλώς περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν στην κόντρα. Τα κατάφεραν στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο Pedro μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Reveillere και ο Xabi Alonso ευστοχώντας στο πέναλτι, έδωσε τέλος στη «σεμνή τελετή».

     

    Οι συνθέσεις

    Ισπανία: Casillas, Arbeloa, Pique, Ramos, Alba, Xavi, Busquets, Alonso, Silva (Pedro 65’), Fabregas (Torres 67’), Iniesta (Cazorla 84’)

    Γαλλία: Lloris, Reveillere, Rami, Koscielny, Clichy, M’Vila (Giroud 79’), Cabaye, Malouda (Nasri 65’), Debuchy (Menez 64’), Ribery, Benzema

     

    Τα γκολ

    Alonso 19’-90’ – –

     

    Οι κάρτες

    Ramos – Cabaye, Menez

     

    Δείτε βίντεο

     

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles