19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ιταλία – Ιρλανδία 2-0

    Με το… ένα αφτί στο Γκντανσκ έπαιζε η Ιταλία κόντρα στην Ιρλανδία. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» ήθελε νίκη κόντρα στην ήδη αποκλεισμένη Ιρλανδία, ωστόσο δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση το ματς ανάμεσα σε Ισπανία και Κροατία να έρθει ισόπαλο με σκορ 2-2 ή μεγαλύτερο –εν τοιαύτη περιπτώσει οι Ιταλοί έμεναν εκτός. Εν τέλει οι γείτονές μας κέρδισαν άκοπα τους Ιρλανδούς με 2-0 και σε συνδυασμό με τη νίκη των Ισπανών, πέρασαν ως δεύτεροι από τον Όμιλό τους.

    Οι Ιταλοί έχασαν στην πρώτη μισή ώρα του αγώνα κάμποσες ευκαιρίες έχοντας τον πλήρη έλεγχο. Σημαντικότερη όλων αυτή του Di Natale όταν έπειτα από σουτ του, η μπάλα χτύπησε στον St Ledger και απομακρύνθηκε –ειδάλλως πήγαινε «καρφωτή» για τα δίχτυα. Το σκορ άνοιξε στο 35’ πάντως, όταν έπειτα από κόρνερ του Pirlo, o Cassano με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο δεύτερο μέρος οι ευκαιρίες συνέχισαν να… έρχονται και να φεύγουν για τους Ιταλούς με το επιθετικό τους δίδυμο να μην καταφέρνει να βρει σε αρκετές περιπτώσεις στόχο.

    Η Ιρλανδία προς το τέλος και αφού είχε… σπάσει τον τσαμπουκά των Ιταλών με ουκ ολίγα σκληρά μαρκαρίσματα (που είχαν ως αποτέλεσμα το «κιτρίνισμα» των ποδοσφαιριστών της), βγήκε μπροστά και είχε μια καλή στιγμή με τον Andrews, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Buffon. Ο Ιρλανδός μέσος αποβλήθηκε στο 89ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη και ο Balotelli στο επόμενο λεπτό, με γυριστό σουτ μετά από κόρνερ του Pirlo (και πάλι…) έκανε το 2-0 «κλειδώνοντας» τη νίκη για τους Ιταλούς.

     

    Οι συνθέσεις

    Ιταλία: Buffon, Abate, Barzagli, Chiellini (Bonucci 57’), Balzaretti, Pirlo, Marchisio, Motta, De Rossi, Di Natale (Balotelli 74’), Cassano (Diamanti 63’)

    Ιρλανδία: Given, O’Shea, Dunne, St Ledger, Ward, McGeady (Long 65’), Whelan, Andrews, Duff, Keane, Doyle (Walters 76’)

     

    Τα γκολ

    Cassano 35’, Balotelli 90’ – –

     

    Οι κάρτες

    Balzaretti, De Rossi, Buffon – O’Shea, St Ledger, Andrews (κοκ.)

     

    Δείτε βίντεο

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles