15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ουκρανία – Σουηδία 2-1

    Στο τελευταίο ματς της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Euro 2012, οι έτεροι συνδιοργανωτές του τουρνουά, Ουκρανοί, επικράτησαν με 2-1 των Σουηδών. Οι τελευταίοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με τον Ibrahimovic, ωστόσο ο γερόλυκος Andriy Shevchenko απέδειξε πως στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μπάλα οι ηλικίες και με δύο προσωπικά γκολ με κεφαλιές γύρισε το παιχνίδι χαρίζοντας τη νίκη στη χώρα του.

    Στο πρώτο ημίχρονο οι Ουκρανοί μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, κάτι λογικό αφού είχαν την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου τους που τους έσπρωχνε προς το γκολ. Μετά το αρχικό σοκ, οι Σουηδοί ισορρόπησαν το παιχνίδι, ωστόσο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τους γηπεδούχους με τον Shevchenko να πλασάρει άουτ σε τετ-α-τετ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Rosenberg που δεν κατάφερε να νικήσει τον Pyatov. Shevchenko (πάλι) και Yarmolenko είδαν τον Isaksson να τους αρνείται το γκολ, κάτι που έγινε και με τον Ibrahimovic που είχε δοκάρι στο 38’. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλός μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ωστόσο το γκολ δεν έλεγε να έρθει.

    Ορεξάτες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες και κάπου εκεί… έβρεξε γκολ! Ο Zlatan Ibrahimovic παίρνοντας καλή θέση στην άμυνα των Ουκρανών άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή και μετέφερε την πίεση στους γηπεδούχους που όπως ήταν φυσικό, ανοίχτηκαν. Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του Andriy Shevchenko. Ο σπουδαίος Ουκρανός στράικερ, με άπιαστη κεφαλιά σε σέντρα του Yarmolenko έφερε το ματς στα ίσα στο 55’ και επτά λεπτά αργότερα, έπειτα από κόρνερ του Konoplyanka, και πάλι με το κεφάλι, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αποδεικνύοντας ότι και στα 35 του παραμένει χαρισματικός σκόρερ. Οι Ουκρανοί έδειχναν ανήμποροι αν αντιδράσουν και παρά τις αλλαγές του Hamren από τον πάγκο, η εικόνα τους δεν άλλαξε. Θα μπορούσαν να είχαν κλέψει την ισοπαλία αν ο Elmander ήταν λίγο πιο εύστοχος στο τέλος αλλά δεν

     

    Οι συνθέσεις

    Ουκρανία: Pyatov, Husyev, Mykhalyk, Khacheridi, Selin, Yarmolenko, Tymoshchuk, Konoplyanka (Devych 90’), Nazarenko, Voronin (Rotan 85’), Shevchenko (Milevskiy 81’)

    Σουηδία: Isaksson, Lustig, Mellberg, Granqvist, Olsson, Elm, Kallstrom, Larsson (Wilhelmsson 68’), Toivonen (Svensson 62’), Ibrahimovic, Rosenberg (Elmander 71’)

     

    Τα γκολ

    Shevchenko 55’-62’ – Ibrahimovic 52’

     

    Οι κάρτες

    – – Kallstrom, Elm

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles