21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Πορτογαλία – Ολλανδία 2-1

    Σε ένα ματς που βάζει υποψηφιότητα για το καλύτερο του Euro 2012 μαζί με αυτό της Αγγλίας κόντρα στη Σουηδία, η Πορτογαλία επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του τουρνουά, στέλνοντας τους «Οράνιε» σπίτι τους με 0 βαθμούς –παρ’ ότι θεωρούνταν εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου! Συγκλονιστικός ο Cristiano Ronaldo με δύο γκολ και ισάριθμα δοκάρια!

    Οι Ολλανδοί μπήκαν στο γήπεδο με περίσσιο πάθος. Ήθελαν νίκη δικιά τους και επικράτηση των Γερμανών επί των Δανών εξ’ άλλου για να διεκδικήσουν την πρόκριση οπότε εκ των πραγμάτων έπρεπε να βγουν μπροστά. Οι ευκαιρίες άρχισαν να χάνονται νωρίς-νωρίς με τους φορ των δύο ομάδων να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά των Rui Patricio και Maarten Stekelenburg. Οι δύο τερματοφύλακες ανταποκρίθηκαν άψογα μέχρι και το 11ο λεπτό όμως, όταν ο Rafael van der Vaart, αρχηγός των «Οράνιε» χθες, με πανέμορφο σουτ έκανε το 0-1. Οι φάσεις συνέχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη καθώς η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και αφού πρώτα ο Ronaldo προειδοποίησε με σουτ στο δοκάρι, ισοφάρισε στο 28’ σε 1-1.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός παρέμεινε ο ίδιος με την Ολλανδία να έχει την υπεροχή αλλά να μην καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς την εστία του Rui Patricio. Και κάπου εκεί ο Bert van Marwijk «χτύπησε». Ο προπονητής της Ολλανδίας απέσυρε τον Willems περνώντας στη θέση του τον Afellay, η αμυντική γραμμή της ομάδας του άδειασε και οι Πορτογάλοι μέσοι έκαναν πάρτι. Οι Ίβηρες έβγαιναν στις κόντρα-επιθέσεις κατά κύματα και έχασαν σωρεία ευκαιριών με τον δύσμοιρο Stekelenburg να μην ξέρει προς τα πού να κοιτάξει και τους εναπομείναντες αμυντικούς των Ολλανδών να έχουν σαστίσει. Σε έναν τέτοιο… αιφνιδιασμό ο Ronaldo με το δεύτερό του γκολ έκανε το 2-1 βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των Ολλανδών για κάτι περισσότερο ενώ λίγο αργότερα είχε και δοκάρι –το δεύτερο της βραδιάς.

    Οι Ολλανδοί –που μόνο ιπτάμενοι δεν ήταν- βρήκαν το σθένος να αντιδράσουν στο τέλος, ψάχνοντας έστω την ισοπαλία, ωστόσο είδαν τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι σε σουτ του van der Vaart και έτσι υπέστησαν την τρίτη τους ήττα σε ισάριθμους αγώνες του Euro, αποχαιρετώντας πρόωρα τη διοργάνωση.

     

    Οι συνθέσεις

    Πορτογαλία: Patricio, Pereira, Alves, Pepe, Coentrao, Meireles (Custodio 72’), Veloso, Moutinho, Nani (Rolando 87’), Postiga (Oliveira 64’)

    Ολλανδία: Stekelenburg, van der Wiel, Vlaar, Mathijsen, Willems (Afellay 67’), de Jong, van der Vaart, Robben, van Persie, Sneijder, Huntelaar

     

    Τα γκολ

    Ronaldo 28’-74’ – van der Vaart 11’

     

    Οι κάρτες

    Pereira – Willems, van Persie

     

    Δείτε βίντεο

     

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles