19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Δανία – Πορτογαλία 2-3

    Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, η Πορτογαλία σημείωσε την πρώτη της νίκη στο Euro 2012 επικρατώντας της Δανίας με 3-2. Προηγήθηκαν με 2-0 οι Ίβηρες για να φέρουν το ματς στα ίσα οι Δανοί, ωστόσο με τέρμα του Varela 3 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, πήραν εν τέλει τη νίκη που τόσο δικαιούνταν.

    Οι Πορτογάλοι ήταν εκείνοι που μπήκαν περισσότερο ορεξάτοι στο παιχνίδι και με διάθεση να δημιουργήσουν, την ώρα που οι αντίπαλοί τους προσπαθούσαν να «παγώσουν» τον ρυθμό του αγώνα. Ευκαιρίες πάντως δεν είχαμε μέχρι το 24ο λεπτό, όταν έπειτα από κόρνερ του Moutinho, ο Pepe έπιασε την κεφαλιά και σημείωσε το 0-1. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 36’, όταν έπειτα από προσπάθεια του Nani, o Helder Postiga από κοντά δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάνει το 0-2. Οι Δανοί πάντως κατάφεραν να κλείσουν θετικά το ημίχρονο, όταν στο 41ο λεπτό ο Nicklas Bendtner δέχθηκε την ασίστ του Krohn-Dehli και μείωσε σε 1-2.

    Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ανώτερο ποιοτικά. Οι Πορτογάλοι ήταν εκείνοι που έψαξαν περισσότερο το γκολ χάνοντας δύο τετ-α-τετ με τον Cristiano Ronaldo, ένα με την έναρξη και ένα στο 78’. Ενδιάμεσα, ο Kvist είχε ένα καλό σουτ για τους Δανούς οι οποίοι πάντως έφεραν τα πάνω κάτω στο 80ο λεπτό όταν ο Bendtner σημείωσε το δεύτερό του γκολ στον αγώνα ισοφαρίζοντας σε 2-2! Η Πορτογαλία μην έχοντας κάτι να χάσει βγήκε όλη μπροστά και έτσι στο 87’ με δυνατό σουτ του Varela πήραν τη νίκη που εν τέλει ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

    Έτσι οι Πορτογάλοι «έπιασαν» στη βαθμολογία τους Δανούς με 3 βαθμούς σε δύο αγώνες, υπερτερώντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω της χθεσινής τους νίκης.

     

    Οι συνθέσεις

    Δανία: Andersen, Jacobsen, Kjaer, Agger, S. Poulsen, Kvist, Zimling (J. Poulsen 16’), Rommedahl (Mikkelsen 60’), Eriksen, Krohn-Dehli (Schone 90’), Bendtner

    Πορτογαλία: Patricio, Pereira, Alves, Pepe, Coentrao, Veloso, Meireles (Varela 84’), Moutinho, Nani (Rolando 89’), Postiga (Oliveira 64’), Ronaldo

     

    Τα γκολ

    Bendtner 41’-80’ – Pepe 24’, Postiga 36’, Varela 87’

     

    Οι κάρτες

    J. Poulsen, Jacobsen – Meireles, Ronaldo

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles