19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σουηδία – Αγγλία 2-3

    Τυχεροί ήταν όσοι βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου ή απλά παρακολουθήσαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες τον αγώνα ανάμεσα σε Σουηδία και Αγγλία. Οι δύο ομάδες απέδωσαν φοβερό ποδόσφαιρο έχοντας καταπληκτικό ρυθμό, σημειώνοντας πέντε γκολ και συμβάλλοντας να παιχτεί το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε δει φέτος στη διοργάνωση με δύο ολικές ανατροπές, σκληρά μαρκαρίσματα και ευκαιρίες.

    Οι Άγγλοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι παίζοντας ως επί το πλείστον με σέντρες και ψάχνοντας το κεφάλι του Andy Carroll που είχε ξεκινήσει πλάι στον Welbeck στην κορυφή της επίθεσης. Με μια τέτοια σέντρα άνοιξαν το σκορ όταν ο Gerrard σημάδεψε σωστά και ο συμπαίκτης του στη Liverpool νίκησε τον Isaksson για το 1-0. Οι Σουηδοί από την άλλη δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα των «Λιονταριών» κι έτσι αρκέστηκαν στις προσπάθειες του Zlatan Ibrahimovic ο οποίος πάντως αρκέστηκε σε ατομικές ενέργειες δίχως να συνεργαστεί ιδιαίτερα με τους συμπαίκτες του.

    Το δεύτερο ημίχρονο πάλι ήταν ακόμα καλύτερο –δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ήταν το καλύτερο ημίχρονο στο Euro 2012! Οι Σουηδοί έψαξαν το γκολ και το πέτυχαν νωρίς-νωρίς όταν ο Olof Mellberg εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση της αγγλικής άμυνας και πλάσαρε για το 1-1. Ο Johnson στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του και έτσι το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ. Η ψυχολογία ήταν με τους Σουηδούς οι οποίοι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέτυχαν την ολική ανατροπή όταν και πάλι ο Mellberg σηκώθηκε ολομόναχος για κεφαλιά μετά από φάουλ του Larsson και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Hart.

    Οι Άγγλοι ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη και κάπου εκεί ο Roy Hodgson έκανε την κίνηση που έμελλε να αλλάξει τον αγώνα, αντικαθιστώντας τον Milner με τον Walcott. Τρία λεπτά αργότερα ο βραχύσωμος εξτρέμ της Arsenal έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας από τους Σουηδούς και αιφνιδιάζοντας τον Isaksson (που λίγο πριν είχε κάνει μια μοναδική επέμβαση σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Terry), ισοφάρισε σε 2-2. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να επιτίθενται χάνοντας ευκαιρίες, ωστόσο οι Άγγλοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν ξανά, όταν και πάλι ο ταχύτατος Walcott μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή των Σουηδών, γύρισε τη μπάλα και ο επερχόμενος Welbeck με τακουνάκι (!) νίκησε Mellberg και Isaksson για το 3-2.

    Οι Σουηδοί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στη συνέχεια, πήραν τον έλεγχο του αγώνα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Λίγο έλειψε να δεχθούν και τέταρτο τέρμα όταν σε αντεπίθεση ο Gerrard βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Isaksson, ωστόσο ο Σουηδός τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του απ’ τα χειρότερα. Με την ήττα αυτοί οι Σουηδοί μένουν στους 0 βαθμούς και γίνονται η δεύτερη ομάδα μετά την Ιρλανδία που αποχαιρετά και μαθηματικά το Euro 2012.

     

    Οι συνθέσεις

    Σουηδία: Isaksson, Grangvist (Lustig 66’), Mellberg, J. Olsson, M. Olsson, Larsson, Svensson, Kallstrom, Elm (Wilhelmsson 81’), Ibrahimovic, Elmander (Rosenberg 79’)

    Αγγλία: Hart, Johnson, Terry, Lescott, Cole, Milner (Walcott 61’), Gerrard, Parker, Young, Welbeck (Oxlade-Chamberlain 90’), Carroll

     

    Τα γκολ

    Johnson (αυτ.) ’49, Mellberg 59’ – Carroll 23’, Walcott 64’, Welbeck 78’

     

    Οι κάρτες

    Mellberg, Olsson, Svensson – Milner

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles