BREAKING

«Πειρατές» και «Αυτοκίνητα» στο Golden Age Hotel

Τη διοργάνωση της Disney Day in Athens 2011, ανέλαβε η CD Media, με μία εκδήλωση στο ξενοδοχείο Golden Age, την Τρίτη 12 Απριλίου, όπου παραβρέθηκαν τα DigitalLife και GamesGuide. Μετά από μία σύντομη εισαγωγή από τους κυρίους Γιαμά και Κυριάκη, της CD Media, τα ηνία ανέλαβε η Rachel Bryant, της Disney, που ανέλαβε την παρουσίαση του παιχνιδιού Lego Pirates of the Caribbean. Με ένα gamepad στο χέρι, έπαιξε κάποια επίπεδα του παιχνιδιού, εξηγώντας παράλληλα τα διάφορα στοιχεία του gameplay.

Εμείς θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας, ξεκινώντας από τα cutscenes, στα οποία κάθε σκηνή, ακόμα και οι «σοβαρές» από τις ταινίες, είναι σκηνοθετημένες με άπλετο χιούμορ. Η επικοινωνία των Lego χαρακτήρων αποκλειστικά με επιφωνήματα, και οι εκφραστικές κινήσεις τους, δίνουν από μόνες τους αξία στο παιχνίδι. Σε κάθε επίπεδο του παιχνιδιού, θα ελέγχετε τουλάχιστον δύο χαρακτήρες, όπως π.χ. τον Will Turner μαζί με τον Jack Sparrow. Ο κάθε χαρακτήρας έχει από μία ειδική ικανότητα, η οποία θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο στόχο σας. Αν και οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι ως παιχνίδια Lego, τα περιβάλλοντα έχουν υλοποιηθεί με «υβριδική» λογική. Οι διάφοροι μηχανισμοί π.χ. είναι εμφανώς πλαστικοί, αλλά η παραλία έχει πραγματική άμμο και θάλασσα. Τα περισσότερα αντικείμενα μπορείτε να τα σπάσετε και να λάβετε πόντους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εχθρούς, οι οποίοι... απλώς διαλύονται σαν συναρμολογούμενοι. Το παιχνίδι διαθέτει αρκετά στοιχεία platforming, όμως οι γρίφοι είναι σχετικά εύκολοι, καθώς ο τίτλος απευθύνεται σε gamers μικρής ηλικίας.

Η «σκυτάλη» πέρασε στην Carly Byron, η οποία επέδειξε το Cars 2. Πρόκειται για ένα racing game, όμως αν φαντάζεστε κάτι σαν το Gran Turismo ή το Forza Motorsport... ξεχάστε το. Οι αγώνες στο Cars 2 είναι περισσότερο συναρπαστικοί, καθώς τα αυτοκίνητα κάνουν άλματα, drift, και εντυπωσιακά ακροβατικά, οδηγώντας ακόμα και με όπισθεν! Πηγαίνοντας καλά στην κούρσα, γεμίζετε ένα μετρητή που σας δίνει μεγάλη επιτάχυνση, ενώ το ίδιο γίνεται οδηγώντας επάνω από ειδικές λωρίδες. Μαζεύοντας ειδικά σύμβολα, μπορείτε να εξαπολύετε όπλα εναντίον των αντιπάλων σας, όπως πυραύλους και ηλεκτρομαγνητισμό, όμως προσοχή, γιατί το ίδιο κάνουν και αυτοί. Πάντως το παιχνίδι σας επιτρέπει να παίξετε και μόνο απλή κούρσα, χωρίς οπλισμό. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε αυτοκίνητο θέλετε, από τους χαρακτήρες της ταινίας.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε μόνοι μας τα νέα παιχνίδια της Disney. Το Lego Pirates of the Caribbean ήταν απλά απολαυστικό, με τον χειρισμό να ανταποκρίνεται έξοχα στις εντολές του gamepad, και το platforming να μη γίνεται ποτέ εκνευριστικό. Το δε Cars 2 προσφέρει μία όμορφη οδηγική εμπειρία για τους μικρούς παίκτες, με τα αυτοκίνητα να έχουν πολύ καλό κράτημα, διευκολύνοντας τόσο τους απλούς αγώνες όσο και τους... «μαχητικούς». Το Lego Pirates of the Caribbean θα κυκλοφορήσει τον Μάιο για όλες τις desktop και φορητές πλατφόρμες, ενώ το Cars 2 αναμένεται τον Ιούνιο για Xbox360, PS3, Wii και DS.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment