21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Android Smartpad με δύο οθόνες αφής

    Τι θέλετε από μία συσκευή Android; Όποια και αν είναι τα κριτήρια επιλογής σας, μάλλον δεν περιλαμβάνουν αυτά που έχει να προσφέρει το Smartpad, από τις εταιρείες Imerj και Frog.

    Η συσκευή διπλώνει στη μέση, έτσι ώστε οι δύο οθόνες αφής που διαθέτει να βρίσκονται στις εξωτερικές πλευρές. Στην «ξεδιπλωμένη» μορφή του, οι δύο οθόνες λειτουργούν συνδυαστικά, χωρισμένες φυσικά από το κενό του μηχανισμού μεταξύ τους. Η συσκευή είναι μάλιστα (λίγο) πιο λεπτή ακόμα και από το Samsung Galaxy Tab 10.1! Επίσης, όπως και στο HTC Flyer, τα πλήκτρα του μενού αλλάζουν θέση ανάλογα με την περιστροφή της συσκευής, και εμφανίζονται σε οποιοδήποτε από τα δύο τμήματα της συσκευής.

    Η κάθε οθόνη τεχνολογίας AMOLED είναι 4 ιντσών και προσφέρουν συνδυαστική ανάλυση 960×800. Ένας διπύρηνος επεξεργαστής OMAP της Texas Instruments, με άγνωστη συχνότητα, και 1 GB μνήμης DDR3 αποτελούν το βασικό hardware, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος των 32 GB μπορεί να φτάσει τα 128 GB στην τελική έκδοση της συσκευής. Το λειτουργικό σύστημα είναι η έκδοση 2.3 του Android, ειδικά διαμορφωμένη για το περιβάλλον της διπλής οθόνης.

    Μία εφαρμογή μπορεί να τρέχει και στις δύο οθόνες ή μόνο στη μία ενώ στην άλλη τρέχει κάποια άλλη εφαρμογή. Μπορείτε να «επεκτείνετε» μία εφαρμογή στη δεύτερη οθόνη, σαν το extended desktop του υπολογιστή, να τη μεταφέρετε στην άλλη οθόνη, ή να «ανταλλάξετε» δύο εφαρμογές, τοποθετώντας την κάθε μία στην αντίθετη οθόνη. Κάποιες εφαρμογές εκμεταλλεύονται πολύ καλά τη μοναδικότητα της συσκευής.

    Ο email client π.χ. δείχνει στη μία οθόνη τους φακέλους και στην άλλη τα μηνύματα, ενώ όταν ανοίξετε ένα email, δείχνει στη μία οθόνη τα μηνύματα και στην άλλη το περιεχόμενο του επιλεγμένου email. Ο document editor εμφανίζει το έγγραφο αντιμετωπίζοντας τις δύο οθόνες ως μία ενιαία, όπως κάνει ο web browser στο Nintendo 3DS. Μάλιστα όταν γυρίσετε τη συσκευή, και κατά συνέπεια το έγγραφο, σε κάθετη διάταξη, τότε ακόμα και το on-screen πληκτρολόγιο χωρίζεται σε δύο τμήματα.

    Η συσκευή βρίσκεται ακόμα σε «beta» έκδοση, ενώ φυσικά είναι άγνωστο πόσο θα κοστίζει, πότε θα κυκλοφορήσει, ή ακόμα και αν θα έρθει στην Ελλάδα. Προς το παρόν απολαύστε τις καταπληκτικές δυνατότητες του, τόσο στο ενημερωτικό video της Imerj όσο και στην παρουσίαση του από το Endgadget.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles