15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Synaptics: concept touchpad που συμπεριφέρεται σαν οθόνη αφής

    Η Synaptics είναι μία γνωστή εταιρεία στον χώρο των φορητών υπολογιστών, καθώς πρόκειται για τον κατ’ εξοχήν κατασκευαστή των touchpads. Είναι επίσης γνωστό ότι τα Windows 8 είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν καλύτερα σε περιβάλλον αφής (λέγε με tablet). Προφανώς τα desktop PC θα πρέπει να συμβιβαστούν με τον κλασσικό συνδυασμό keyboard/mouse, όμως οι φορητοί υπολογιστές έχουν μία ελπίδα. Η Synaptics παρουσίασε ένα νέο concept, ονόματι ClickPad, σύμφωνα με το οποίο το touchpad του μέλλοντος θα συμπεριφέρεται σαν οθόνη αφής. Δηλαδή δεν θα κινεί έναν δείκτη, αλλά αντίθετα θα αποτελεί μία αναλογία της οθόνης, επιτρέποντας μάλιστα τη χρήση 5 σημείων αφής ταυτόχρονα.

    Σχηματίζοντας π.χ. μία γενικευμένη κίνηση swipe, θα μεταφέρεστε στην προηγούμενη ή επόμενη οθόνη εφαρμογών. Αν θέλετε να ανοίξετε μία εφαρμογή που βρίσκεται στο επάνω δεξί «πλακάκι» του Metro UI, θα πατάτε το επάνω δεξί σημείο του touchpad. Σε μία συλλογή φωτογραφιών, χρησιμοποιώντας 4 δάκτυλα συνολικά, μπορείτε να μετακινείτε και να κάνετε zoom in/out σε δύο φωτογραφίες ταυτόχρονα. Το ClickPad θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό και το multitasking. Έχοντας ένα εικονικό πιάνο στο αριστερό τμήμα της οθόνης και ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα στο δεξί, μπορείτε να παίζετε μελωδίες με το αριστερό τμήμα του touchpad, ενώ σχηματίζετε ζωγραφιές με το δεξί τμήμα του.

    Ένα είναι σίγουρο. Μετά από το σχετικό βίντεο που παρακολουθήσαμε, και παραθέτουμε, λέμε στη Synaptics «δεν μπορώ να περιμένω»!

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles