22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Διαθέσιμο το iTunes Match, αλλά μόνο στις ΗΠΑ (προς το παρόν)

    Γνωρίζαμε τι είναι το iTunes Match, από τότε που ανακοινώθηκε ως μέρος των νέων υπηρεσιών του iCloud. Το περιμέναμε πως και πως, ώστε να απαλλαγούμε από «τρίτες» λύσεις, που απαιτούν να έχουμε πάντα ανοιχτό το PC και το modem. Εχθές, το σχετικό τμήμα της επίσημης σελίδας της Apple για το iTunes, «στολίστηκε» με μία ετικέτα που γράφει «available now». Αυτό που δεν λέει όμως είναι «available where», καθώς η υπηρεσία διατίθεται αρχικά μόνο για τους Αμερικάνους χρήστες.

    Λες και εμείς δεν δώσαμε πραγματικά χρήματα για το iPhone, αλλά λεφτά της Μονόπολης. Το ίδιο έγινε και με την εφαρμογή iTunes για PC και Mac, καθώς εχθές κυκλοφόρησε το νέο update, με κύρια αλλαγή την πρόσθεση των λειτουργιών για το iTunes Match, τις οποίες όμως δεν πρόκειται να δείτε, ανοίγοντας την εφαρμογή. Τέλος, για να συμπληρώσουμε το «χατ τρικ», εννοείται πως απουσιάζουν και οι σχετικές νέες λειτουργίες από το iPhone. Εμείς παρ’όλα αυτά πρέπει να γράψουμε κάποια πράγματα για το iTunes Match, έστω και αν δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε προσωπική εμπειρία με αυτό.

    Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία, με κόστος 25 δολάρια το χρόνο, που σας επιτρέπει να ακούτε όλα τα τραγούδια της βιβλιοθήκης σας στο iTunes, μέσω του iCloud. Το iTunes Match βρίσκει αυτόματα ποια από τα τραγούδια που έχετε, διατίθενται στο iTunes Store, και επιτρέπει το streaming αυτών, και μάλιστα σε μορφή AAC, κωδικοποιημένα στα 256 kbps, ανεξάρτητα από την κωδικοποίηση που είχατε επιλέξει όταν τα αγοράσατε ή τα κάνατε rip. Όσα τραγούδια δεν βρίσκονται στη βάση του iTunes Store, μπορείτε να τα ανεβάσετε στην προσωπική σας online βιβλιοθήκη.

    Μοναδικός περιορισμός είναι ότι το iTunes Match δεν μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερα από 25.000 κομμάτια για κάθε χρήστη. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε χειροκίνητα, τα τραγούδια που θέλετε εσείς, στο iTunes Match, κάνοντας δεξί κλικ στο επιθυμητό τραγούδι και εκτελώντας τη σχετική λειτουργία. Στο αριστερό τμήμα της οθόνης του iTunes, στην κατηγορία Store, εμφανίζεται μία νέα επιλογή, το iTunes Match. Από εκεί μπορείτε να κάνετε stream τη μουσική σας, ή να την κατεβάσετε στην τοπική βιβλιοθήκη του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε τη δεδομένη στιγμή. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στα iDevices σας, ενεργοποιώντας την επιλογή iTunes Match από τα settings της εφαρμογής Music.

    Η Apple έχει ανακοινώσει ότι ασχολείται ήδη με τη διάθεση της υπηρεσίας και σε άλλες χώρες. Αν λάβουμε υπ’όψη το «made in Greece» περιεχόμενο σε κάθε section του iTunes Store, τότε θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι θα δούμε το iTunes Match και στην Ελλάδα (κάποτε). Μέχρι τότε, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις διαθέσιμες λύσεις τρίτων προγραμματιστών, όπως το Remote Potato.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles