19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τέλος εποχής το 2012 για το «νόμισμα» των Microsoft Points?

    Οι συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Live, ξέρουμε ήδη ότι αντίθετα από τη Sony που διαθέτει περιεχόμενο στο Playstation Network με αντίτιμο σε πραγματικά χρήματα, η Microsoft χρησιμοποιεί ως μεσολαβητή ένα «point system». Αγοράζοντας πόντους ανά 500 (6 ευρώ), 1000 (12 ευρώ), 2000 (24 ευρώ) ή 5000 (60 ευρώ), μπορείτε να τους εξαργυρώνετε για να αγοράζετε expansions, πλήρη παιχνίδια, όπως επίσης μουσική και βίντεο, σε όποιες χώρες υποστηρίζεται η αγορά multimedia.

    Το πρόβλημα είναι ότι αν π.χ. θέλετε να αγοράσετε ένα add-on που κοστίζει 1200 πόντους, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να προσθέσετε 2000 πόντους στο λογαριασμό σας. Οι 800 πόντοι (περίπου 10 ευρώ) που θα περισσέψουν, θα διατηρηθούν στο λογαριασμό σας για να τους χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικές αγορές. Αυτό όμως είναι ένα μικρό θέατρο του παραλόγου, καθώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για να πληρώνει κάποιος χωρίς να αγοράζει κάτι. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2010 η Microsoft είχε βρεθεί κατηγορούμενη στο δικαστήριο, για τον άδικο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το «point system».

    Τώρα, ένα δημοσίευμα του Inside Mobile Apps αναφέρει ότι η εταιρεία σχεδιάζει να καταργήσει τους πόντους και να χρησιμοποιεί συναλλαγές με πραγματικά χρήματα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτή η μετάβαση θα γίνει σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.

    Η Microsoft έχει αρνηθεί να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο, ενώ μία εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών που συνεργάζεται με τη Microsoft, είπε ότι δεν έχει ακούσει κάτι τέτοιο. Με δεδομένο όμως ότι το «point system» σίγουρα έχει δυσαρεστήσει πολλούς χρήστες, θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι η Microsoft θέλει να κάνει πιο mainstream το σύστημα πληρωμών της.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles