18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Φήμες για παιχνιδομηχανή Steam Box από τη Valve

    Η Valve, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το Steam, τη μεγαλύτερη υπηρεσία διάθεσης όλων των τελευταίων παιχνιδιών για PC σε downloadable μορφή, φημολογείται ότι αναπτύσσει τη δική της παιχνιδομηχανή. Η Valve έχει πει απλώς ότι παρ’όλο που δεν θέλει να ασχοληθεί με το hardware, θα το κάνει αν χρειαστεί.

    Το Steam Box, όπως αναφέρεται μέχρι τώρα στα σχετικά δημοσιεύματα, δεν θα είναι ακριβώς κονσόλα, αλλά περισσότερο μία πλατφόρμα, όπως το Android. Δηλαδή η Valve θα αναπτύξει το λογισμικό και θα θέσει τις προδιαγραφές για το hardware. Από εκεί και πέρα, διάφοροι κατασκευαστές θα αναλαμβάνουν να παρέχουν τις δικές τους ολοκληρωμένες λύσεις.

    Μάλιστα λέγεται ότι η πρώτη εταιρεία που θα αναλάβει να φτιάξει ένα Steam Box θα είναι η Alienware. Οι βασικές προδιαγραφές της πλατφόρμας θα είναι επεξεργαστής Intel Core i7, μνήμη 8 GB και chipset γραφικών της Nvidia. Όσον αφορά το λογισμικό του Steam Box, αυτό θα μπορεί να τρέχει και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, παρόμοιες με το Steam, όπως το Origin της Electronic Arts.

    Επίσης φημολογείται ότι οι χρήστες θα μπορούν να αφαιρούν εξαρτήματα από το χειριστήριο και να συνδέουν άλλα, ώστε να το προσαρμόζουν σε διάφορα είδη παιχνιδιών. Τέλος λέγεται ότι η συσκευή θα διαθέτει βιομετρικούς αισθητήρες ώστε να καταγράφει τους παλμούς του χρήστη και να προσαρμόζει τη δράση των παιχνιδιών αναλόγως.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles