19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Είσαι gamer, gay και ζεις στην Αμερική? Διάλεξες λάθος χώρα!

    Όσοι παίζετε RPG όχι μόνο για να πυροβολείτε και να σφάζετε, αλλά και για να ζείτε μία σχετικά πλήρη εικονική ζωή, θα γνωρίζετε ότι στα παιχνίδια της τελευταίας δεκαετίας, οι χαρακτήρες μπορούν να έχουν ερωτικές σχέσεις. Επίσης θα έχετε παρατηρήσει ότι στα RPG των τελευταίων ετών, οι χαρακτήρες μπορούν να έχουν και ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Όπως είχαμε γράψει και πριν από δύο μήνες, το Star Wars: The Old Republic είχε δεχτεί αρνητική κριτική γι’ αυτό το λόγο.

    Τώρα η ίδια εταιρεία, βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο, τόσο για το παραπάνω παιχνίδι, όσο και για το πρόσφατο Mass Effect 3. Συγκεκριμένα η Electronic Arts δέχτηκε χιλιάδες γράμματα ανθρώπων που είχαν δυσαρεστηθεί με αυτή την κατάσταση. Αυτοί κατηγορούσαν την EA ότι δέχτηκε πιέσεις από οργανώσεις υπέρ των ομοφυλοφίλων, ώστε να ενσωματώσει gay σχέσεις στα παιχνίδια της. Επίσης παραπονέθηκαν ότι οι απόψεις τους σιωπούνταν συστηματικά στα forum της εταιρείας. Εκπρόσωπος της EA είπε ότι αφαιρέθηκαν μόνο μηνύματα μίσους, καθώς η εταιρεία δεν ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορά. Επίσης είπε ότι όλα τα παιχνίδια της EA έχουν διαβάθμιση του αρμόδιου φορέα, οπότε ο πελάτης γνωρίζει από πριν τι περιεχόμενο αγοράζει.

    Συμπλήρωσε ότι αυτή η υπόθεση δεν αφορά την προστασία των παιδιών, αλλά έχει πολιτικά κίνητρα. Μην ξεχνάμε ότι είναι προεκλογική περίοδος και στην Αμερική, οπότε οι «φρουροί» της κοινωνίας έχουν πιάσει εντατική δουλειά. Η δική μας άποψη? Δεχόμαστε ότι η διαφορετικότητα στις ερωτικές προτιμήσεις είναι πλέον ευρέως αποδεκτή, και κατά συνέπειεα μπορεί να προβάλλεται σε οποιοδήποτε μέσο. Σεβόμαστε και ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται ακόμα να αποδεχτούν αυτή την πραγματικότητα. Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι το κυνήγι μαγισσών εναντίον οποιουδήποτε είδους διαφορετικότητα.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles