24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    23χρονος παραβίασε προφίλ κοριτσιού στο Facebook και την «έπεφτε» σε ανήλικα

    Ένας 23χρονος από το Παλαιό Φάληρο έχει συλληφθεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελίες ότι είχε παραβιάσει το προφίλ ενός ανήλικου κοριτσιού στο Facebook και, υποκρινόμενος ότι είναι εκείνη, συνομιλούσε με τις ανήλικες φίλες της.

    Μετά το αρχικό «ψάρεμα», ζητούσε να επικοινωνήσουν μαζί του μέσω MSN και mail για να τους στέλνει φωτογραφικό υλικό με τον ίδιο σε «ιδιαίτερες στιγμές», ζητώντας να σχολιάσουν τις φωτογραφίες, αλλά και να του στείλουν αντίστοιχες δικές τους, για την προσωπική του συλλογή και ευχαρίστηση προφανώς. Προκειμένου να αυξήσει τον «κύκλο» γνωριμιών του, ζητούσε από τις ανήλικες κοπέλες να του δώσουν και τον κωδικό τους στο Facebook.

    Η υπόθεση ήρθε στην προσοχή της δίωξης μετά από καταγγελία της 43χρονης μητέρας του ανήλικου κοριτσιού, το προφίλ του οποίου χρησιμοποιούσε ο 23χρονος. Έτσι κινητοποιήθηκε η έρευνα αλλά και η σύλληψη του 23χρονου, στην κατοχή του οποίου οι αρχές βρήκαν πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ κατασχέθηκαν CDs, σκληροί δίσκοι και ένα laptop. Ο 23χρονος, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι ΠΟΤΕ δεν δίνουμε τους κωδικούς μας,  είτε είμαστε ανήλικοι, είτε ενήλικες; Κι ότι οι ανήλικοι φίλοι μας θα πρέπει να προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους από τον οποιονδήποτε θέλει να την παραβιάσει; Άνθρωποι που οδηγούνται από τις διαστροφές τους, βρίσκουν εύκολα θύματα στους ανήλικους χρήστες που είναι σε μία ηλικία που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Αν τα ίδια τα παιδιά δεν είναι ακόμα σε θέση να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τέτοιους ανθρώπους, είναι σημαντικό οι γονείς να επιβλέπουν την online ζωή των παιδιών τους με την ίδια προσοχή που επιβλέπουν την ζωή τους στο σχολείο ή τις παρέες.

    Αλλά είναι σημαντικό επίσης, να είναι αποτελεσματικές οι προσπάθειες, τόσο των θεσμών, όσο και αυτές όπως το #OpSafeKids και το #OpPedoChat, από υποστηρικτές των Anonymous στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο που έχουν καταφέρει να ρίξουν και να παραβιάσουν πολλές σελίδες και chatrooms παιδόφιλων. Θα πείτε, τι σημασία έχει αν “πέφτουν” κάποιες σελίδες; Έχει τεράστια σημασία καθώς οι παιδόφιλοι που κακοποιούν και εκμεταλλεύονται παιδικές ψυχές, αλλά και όσοι κερδίζουν τεράστια χρηματικά ποσά “πουλώντας” υλικό παιδικής πορνογραφίας online, με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορούν να “κρύβονται” πίσω από την ανωνυμία και την στέγη που τους προσφέρουν κάποιες ιστοσελίδες και θα εκτίθενται, άρα θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου.

    Πηγές: #OpSafeKids Greece, koutipandoras.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles