16.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    24 ώρες με τον Mark Zuckerberg! Το Facebook, το MMA και η… Taylor Swift

    Ο Mark Zuckerberg είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στην καθημερινότητά του, ανακαλύπτοντας τις μικρές και μεγάλες του συνήθειες.

    Το ότι ντύνεται απλά και τα τελευταία χρόνια προπονείται με MMA fighters αρκετές φορές την εβδομάδα είναι κάτι που το γνωρίζαμε. Το γεγονός όμως ότι η Taylor Swift αποτελεί μέρος της ρουτίνας του, σίγουρα θα παραξενέψει μερικούς. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο ιδρυτής του Facebook έχει τρεις μικρές κόρες και περνά χρόνο μαζί τους… τραγουδώντας επιτυχίες της γνωστής ποπ σταρ.

    Η ρουτίνα του Mark Zuckerberg

    Ο Mark Zuckerberg είναι σήμερα 39 ετών και ξεκινά τη μέρα του με την κακιά συνήθεια να ελέγχει το τηλέφωνό του, μόλις ανοίξει τα μάτια του. Το ξυπνητήρι του χτυπάει περίπου στις 8 π.μ. Από τα πρώτα πράγματα που κάνει είναι να ελέγξει τα προφίλ του σε Facebook, Messenger και WhatsApp, αφιερώνοντας αρκετή ώρα σε αυτή τη διαδικασία. Ο ίδιος νιώθει ένοχος που ξεκινά έτσι τη μέρα του, όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερες συνεντεύξεις.

    Αφού η ενοχή από τη χρήση των social media υποχωρήσει, ξεκινά η προπόνηση. Ενώ κάποτε έτρεχε περίπου τρεις φορές την εβδομάδα, τώρα προπονείται κυρίως σε πολεμικές τέχνες. Υπολογίστε τρεις ή τέσσερις συνεδρίες jiu-jitsu και MMA εβδομαδιαίως, συν τις ασκήσεις δύναμης και αντοχής που αποτελούν μέρος της ρουτίνας του.

    Ενώ ποτέ δεν έχει αποκαλύψει τι τρώει για πρωινό, ο Zuckerberg υποστηρίζει ότι καταναλώνει 4.000 θερμίδες την ημέρα για να συμβαδίζουν με το εντατικό πρόγραμμα προπόνησης. Μια παραγγελία του στα McDonald’s περιλαμβάνει 20 nuggets, ένα burger, μεγάλες πατάτες τηγανητές, Oreo McFlurry και μια μηλόπιτα.

    Παράλληλα, για να διαχειριστεί τη μεγαλύτερη κοινωνική πλατφόρμα στον κόσμο, ο Zuckerberg περνά περίπου 50-60 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο, αφιερώνοντας “όλη του τη ζωή” συνεχώς σκεπτόμενος και δουλεύοντας στην εταιρεία. Παρότι το πρόγραμμά του αλλάζει λόγω συνεχών ταξιδιών για να συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και διασημότητες, πάντα βρίσκει χρόνο για την οικογένειά του.

    Το 2012, παντρεύτηκε την παλιά του φίλη από το Harvard, την παιδίατρο Πρισίλα Τσαν, και έχουν τρεις κόρες, τις Μαξίμα, Αυγούστα και Αυρέλια. Κάθε βράδυ, ο Zuckerberg διαβάζει ή κάνει κάποια δραστηριότητα μαζί με τα παιδιά του, πριν τα βάλει για ύπνο. Κάπως έτσι, έχει μάθει κάθε στίχο των τραγουδιών της Taylor Swift. Ο ίδιος πηγαίνει για ύπνο νωρίς και κοιμάται οκτώ ώρες κάθε νύχτα, που τις καταγράφει με ένα “έξυπνο” δαχτυλίδι.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles