16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Το ακρωνύμιο LOL έγινε 25 ετών και αυτή είναι η ιστορία του

    Το LOL, το “αγαπημένο” ακρωνύμιο του Διαδικτύου, μεγάλωσε και έχει συμπληρώσει ήδη τα 25 του χρόνια. Ναι, τόσο πολλά…

    25-years-of-LOL

    Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του LOL ως ακρωνύμιου για το “laughing out loud” ή “laugh out loud” (ή, αλλιώς, ο τρόπος να δείξουμε online πως κάτι μας κάνει να… γελάσουμε δυνατά) μας γυρίζει πίσω στο Μάιο του 1989.

    Ήταν ακριβώς 8 Μαΐου του 1989, όταν στη σελίδα 11 του International FidoNet Association Newsletter, ανάμεσα σε μία σημείωση για νέες κυκλοφορίες προγραμμάτων και ένα μικρό άρθρο για τα… UFOs, το LOL αναφερόταν μαζί με μία σειρά από άλλα ακρωνύμια. Κι όλα αυτά ενώ ο Wayne Pearson ισχυρίζεται ότι το είχε χρησιμοποιήσει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, στα αρχεία του Usenet…

    lol-may-8-1989

    Η χρήση του LOL συνεχίζεται δυναμικά έως σήμερα, ειδικότερα στα χρόνια όπου το Internet και οι συνομιλίες μέσω αυτού άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλείς.

    Δεν έχουν λείψει, ωστόσο, και οι “γκάφες” που το αφορούν, με πιο γνωστή αυτή του Βρετανού Πρωθυπουργού David Cameron, ο οποίος, πιστεύοντας πως το LOL σημαίνει “lots of love”, ολοκλήρωνε τα μηνύματά του για καιρό με αυτό.

    david-cameron-lol

    Μία ακόμη μία “τραγική” γκάφα είχε γίνει viral πριν μερικά χρόνια, όταν μία μητέρα ενημέρωνε το γιο της για το θάνατο ενός συγγενικού τους προσώπου,τελειώνοντας το μήνυμά της με ένα… LOL, προφανώς μπερδεύοντάς το και αυτή με το lots of love.

    mom-doesnt-know-what-lol-means

    Κάποιες χώρες έχουν τα δικά τους παρόμοια ακρωνύμια. Οι Γάλλοι χρησιμοποιούν το MDR (mort de rire), ενώ οι Ταϊλανδοί το 555 (γι’ αυτούς προφέρεται σαν το “χαχαχα”). Το LOL, πάντως, είναι το πιο δημοφιλές παγκοσμίως, επιτυγχάνοντας να μπει μέχρι στο Oxford English Dictionary το 2011 μαζί με άλλα ακρωνύμια, ως μία επίσημη αναγνώριση της ύπαρξής του.

    Χρόνια πολλά LOL!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles