20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    250.000 δολάρια έδωσε ο Sergey Brin για το… μπιφτέκι του εργαστηρίου

    Και ξαφνικά γνωρίσαμε το μπιφτέκι του εργαστηρίου, ένα τεμάχιο από το οποίο, “μετά δόξης και τιμής”, καταναλώθηκε τη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο από δύο γευσιγνώστες.

    mark-post

    Πρόκεται για μία δημιουργία του Dr Mark Post, καθηγητή Αγγειακής Φυσιολογίας και επικεφαλής του τμήματος φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ. Σε ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, η ομάδα του ανέπτυξε και συμπίεσε 20.000 μυϊκές ίνες από βλαστοκύτταρα αγελάδων δημιουργώντας αυτό το burger, το οποίο αποτελεί μία “οικολογική” προσέγγιση σε σύγκριση με αυτά που έχουμε καταναλώσει όλοι κατά καιρούς.

    Η έκπληξη στο όλο πείραμα αφορά τη χρηματοδότησή του, που τόσο καιρό παρέμενε μυστική, τώρα όμως αποκαλύφθηκε ότι έχει γίνει από τον Sergey Brin, γνωστό μας πάμπλουτο επιχειρηματία και συνιδρυτή της Google, που έχουμε συνηθίσει τελευταία να βλέπουμε σε φωτό με τα “έξυπνα” γυαλιά που ετοιμάζει η εταιρεία.

    Sergey-Brin

    Ο Brin χρηματοδότησε το project με 250.000 δολάρια και, όπως λέει, το έκανε αυτό λόγω των “πιστεύω” του σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, σημειώνοντας ότι “το να βλέπει τον τρόπο που κακομεταχειρίζονται οι αγελάδες δεν είναι κάτι που αντέχει”.

    Επιπλέον, πιστεύει ότι η στροφή προς την... “καλλιέργεια” κρέατος θα μπορούσε να μειώσει τελικά τη χρήση πολύτιμων πόρων του πλανήτη. Δεν ξέρουμε πόσο νόστιμο είναι το burger αυτό, εκείνο που ποντάρουμε όμως -αν κρίνουμε από τις συνήθειές του τελευταία- είναι πως ο Sergey θα το δοκιμάσει φορώντας τα Google Glasses

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles