21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    26% αύξηση πέρσι στις αποστολές των laptops, με την πτώση στα desktop PCs όμως να συνεχίζεται!

    H πανδημία του COVID-19 είναι ένας από τους παράγοντες που έχουν βοηθήσει σημαντικά στις πωλήσεις των προϊόντων τεχνολογίας τον τελευταίο χρόνο. Ειδικότερα, στον τομέα των laptops, οι αποστολές (shipments) τους εκτοξεύθηκαν κατά 26% για το 2020! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ερευνών Canalys, οι αποστολές άγγιξαν 235.1 εκατομμύρια laptops, ενώ τα desktop PCs ανήλθαν στα 61.9 εκατομμύρια.   

    Τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Canalys φανερώνουν ότι η πανδημία έδωσε μια πραγματικά τεράστια ώθηση στα συγκεκριμένα προϊόντα, με τη Lenovo να αποτελεί ουσιαστικά την «πρωταθλήτρια» στην εν λόγω κατηγορία (με 72 εκατομμύρια σε πωλήσεις laptops), ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση είχαμε την HP (67.6 εκατομμύρια σε πωλήσεις) και την Dell (50.3 εκατομμύρια laptops) αντίστοιχα. Υπολογίζεται ότι τα συνολικά έσοδα στην εν λόγω προϊοντική κατηγορία γνώρισαν αύξηση μέσα στο 2020 που άγγιξε τα 140.3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι προβλέψεις είναι το ίδιο ενθαρρυντικές και για το 2021, με τους αναλυτές της αγοράς να κάνουν λόγο ότι τα έσοδα θα φτάσουν στα 142.1 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ακριβώς αντίθετη εικόνα είχαμε στα desktop PCs, καθώς ο αριθμός των αποστολών έφτασε στις 79 εκατομμύρια units για τη χρονιά που πέρασε, ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές μέχρι το 2024 η εν λόγω κατηγορία προϊόντων πρόκειται να γνωρίσει πτώση φτάνοντας στις 73 εκατομμύρια units.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles