13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    26 δισ. δολάρια απώλειες για τη Samsung εξαιτίας του Note7

    Θα μπορούσε να πει κανείς οτι αρχικά, το 2016 εξελισσόταν σε μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για την κορεατική εταιρία, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη επιτυχία που είχαν τα Galaxy S7 και S7 Edge με τις τρελές πωλήσεις τους. Δυστυχώς μετά ήρθε το Note7…

    samsung-galaxy-note7-1-600x400

    Η εταιρία έκανε γνωστό αρχικά οτι σταματά τις πωλήσεις του Note 7 ώστε να προχωρήσει σε μία σειρά ποιοτικών ελέγχων. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι το πρόβλημα αφορά στις μπαταρίες των συσκευών οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις εκρήγνυνται κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Μετά, ήρθε η ανάκληση των συσκευών, χωρίς όμως η ίδια η εταιρεία να χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο όρο! Όλα τα παραπάνω δε γινόταν φυσικά να μην έχουν αντίκτυπο και στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας, έτσι δεν είναι;

    Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις της εταιρείας οικονομικών μελετών Factset η κορεατική εταιρεία είχε μία πτώση ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ότι αφορά τη χρηματιστηριακή της αξία, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ανάκληση των Galaxy Note 7. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Quartz, έχοντας παραδοθεί περί τις 2,5 εκατομμύρια συσκευές σε παγκόσμια κλίμακα, οι επενδυτές άρχισαν να γίνονται επιφυλακτικοί για το μέλλον της Samsung στον χώρο των φορητών συσκευών. Σε μια προσπάθεια να καθησυχαστούν οι επενδυτές ανακοινώθηκε ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος Jay Y. Lee θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου, στη θέση του πατέρα του που αποχωρεί.

    note-7-explosion-600x400

    Σύμφωνα με το Bloomberg, σε αναφορά της Samsung προς τις κορεατικές ρυθμιστικές αρχές αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία ανακαλεί ουσιαστικά το σύνολο των συσκευών λόγω κατασκευαστικού λάθους που εντοπίστηκε στις μπαταρίες. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το ελάττωμα έγκειται στην πίεση που ασκείται στις πλάκες μέσα στις κυψέλες της μπαταρίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έρχονται σε επαφή ο θετικός και ο αρνητικός πόλος της μπαταρίας, να παράγεται υπερβολική θερμότητα με την κατάληξη να είναι η έκρηξη και η καταστροφή της συσκευής.

    Η Samsung δηλώνει στην αναφορά της ότι συνεχίζει να ερευνά το θέμα, σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, ώστε να εντοπίσει «την ακριβή αιτία» που προκαλεί τις εκρήξεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles