15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    To 2ο Cyprus Throwdown ζωντανά στην PrimeTel

    primetel crossfit

    Συνέντευξη τύπου με αφορμή τους αγώνες Crossfit με την ονομασία «2ο Cyprus Throwdown» διοργάνωσαν προχθές η PrimeTel και ο διοργανωτής των αγώνων, Crossfit Cosmos στο La Isla Beach Bar & Grill Lounge στη Λεμεσό.

    Ο διευθυντής του Αθλητικού Τμήματος της PrimeTel Κώστας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι οι αγώνες που θα διεξαχθούν στο Λανίτειο Στάδιο της Λεμεσού το Σαββατοκυρίακο 10-11 Οκωβρίου, θα μεταδοθούν ζωντανά από το κανάλι της τηλεοπτικής πλατφόρμας, τονίζοντας ότι η ζωντανή μετάδοση θα ξεπεράσει τις δώδεκα ώρες κατά τη διάρκεια του διημέρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο σκεπτικό της απόφασης της PrimeTel να προβάλει τηλεοπτικά το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός: «Η εταιρεία μας εδώ και μια πενταετία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα αθλητικά τηλεοπτικά δρώμενα του τόπου και δη με την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο εκτιμώντας την προσπάθεια που γίνεται στο άθλημα του Crossfit, το μέγεθος της προσπάθειας και τη σοβαρότητα με την οποία το περιβάλλουν, αλλά και διαβλέποντας την απήχηση την οποία ήδη έχει το άθλημα και στην Κύπρο, αποφασίσαμε να προβάλουμε ζωντανά το 2ο Cyprus Throwdown. Ακολούθως αναφέρθηκε σε μια ακόμη καινοτομία της PrimeTel η οποία θα προβάλει τους αγώνες στο κανάλι της PrimeTel και σε ανοικτή ζώνη για να βοηθήσει όπως ανέφερε, στην περεταίρω εξάπλωση και διάδοση του αθλήματος στην Κύπρο. Καταλήγοντας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι αγώνες θα είναι διαθέσιμοι και σε live streaming, ώστε οι φίλοι και συγγενείς των ξένων αθλητών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες, να μπορούν να τους παρακολουθήσουν ανά το παγκόσμιο.

    Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του Crossfit Cosmos και διοργανωτής των αγώνων Λάμπρος Γεωργίου, στην αρχική του τοποθέτηση προσπάθησε να αποδώσει εν συντομία, τη εστί Crossfit: «Το Crossfit είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών, της Ολυμπιακής Γυμναστικής, του στίβου, της κολύμβησης και της ποδηλασίας. Πρόκειται για κινήσεις της καθημερινότητας που εκτελούνται σε υψηλή ένταση και είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες». Ακολούθως σε μια σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη του αθλήματος, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι οι πρώτοι αγώνες διεξήχθησαν με τη συμμετοχή 70 αθλητών στην Καλιφόρνια, ενώ φέτος εγγράφηκαν στους αγώνες 277 χιλιάδες αθλητές από 14 έως 84 ετών. Γεγονός, όπως είπε, που καθιστούν το Crossfit ως το πιο γρήγορα ανεπτυγμένο άθλημα στον κόσμο. Όσον αφορά στη διοργάνωση, ανέφερε ότι οι αγώνες (Throwdown) διεξάγονται σε όλη την Ευρώπη.

    Στην Κύπρο το πρώτο Cyprus Throwdown διεξήχθη πέρσι από το Crossfit Cosmos με τη συμμετοχή 119 Κύπριων αθλητών το οποίο είχε μεγάλη ανταπόκριση. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην επικείμενη διοργάνωση η οποία λαμβάνει διεθνή χαρακτήρα: «Φέτος με τη συνεργασία μας με την PrimeTel αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τους αγώνες στο Λανίτειο Στάδιο. Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 250 αθλητές από όλη την Ευρώπη και ακόμη υπάρχουν δύο βδομάδες για την ολοκλήρωση των εγγραφών. Πιστεύουμε ότι στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από 300 αθλητές». Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν δύο κατηγορίες, την RX (κατηγορία Elite) και τη Scale (αθλητές που προπονούνται λιγότερο από 2 χρόνια). Στην κατηγορία RX έχουν ήδη εγγραφεί και θα δώσουν το παρόν τους μερικά από τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, όπως ο Ντάντε Οκινάουα που ήταν ο νικητής στο Γαλλικό Throwdown.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες θα έχουν και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο νεοσύστατο Ίδρυμα για παιδιά με Διαβήτη τύπου 1. Ο εκπρόσωπος τύπου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Αριστείδου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του Ιδρύματος προς τους διοργανωτές και τους χορηγούς.

    Τηλεοπτικός και τηλεπικοινωνιακός χορηγός είναι η PrimeTel.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles