15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    2ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής: 23 – 24 Ιουνίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου το Robotex Cyprus18

    Robotex Cyprus18 1

    Μετά την τεραστία απήχηση της περσινής 1ης  διοργάνωσης  του Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής, το ROBOTEX CYPRUS18 ανακοινώσε σήμερα σε Διάσκεψη Τύπου που έγινε στη Λευκωσία, τη διεξαγωγή του 2ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotex Cyprus που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιουνίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    ROBOTEX CYPRUS18 2

    O Πρόεδρος του Cyprus Computer Society κ. Κώστας Αγρότης, μιλώντας στο πλαίσιο της διάσκεψης, αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραμάτισε η περσινή μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού, κάνοντας επίσης μνεία στη φετινή αναβάθμιση της διοργάνωσης και στην επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού που είναι η αναβάθμιση του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής και η προσέλκυση των παιδιών και των νέων σε τομείς STEM. Από την πλευρά τους οι κύριοι Περικλής Cheng και Γιώργος Γεωργίου, μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του ROBOTEX Cyprus, παρουσίασαν τον Διαγωνισμό, αναφέροντας πως απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και ενήλικες ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Επιπλέον, οι διοργανωτές εξήγησαν στο κοινό πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες από δυο μέχρι πέντε άτομα, οι οποίες θα δημιουργήσουν ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις, ενώ οι νικητές θα κερδίσουν και δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία.

    Την εκδήλωση χαιρέτισαν το Cyprus Computer Society ως διοργανωτής, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Οργανισμός Νεολαίας ως συνδιοργανωτές, η Cyta ως Στρατηγικός Συνεργάτης, η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και οι εταιρίες ENGINO και UCMAS ως Χρυσοί Χορηγοί.

    Να σημειωθεί ότι τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχών στο ROBOTEX CYPRUS18 είναι η 23η Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό υπάρχουν διαθέσιμες στο σύνδεσμο www.robotex.org.cy.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles