16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    3 ελληνικές σειρές που θα παρακολουθήσουμε φέτος στο ERTFLIX

    Ενδιαφέρουσες σειρές θα παρακολουθήσουμε, όπως όλα δείχνουν, φέτος το χειμώνα μέσα από τη συχνότητα του Ertflix. Οι Κυριακές του Σεπτεμβρίου είναι γεμάτες με λαμπερές πρεμιέρες και “δυνατά” ονόματα. Αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν σε παραγωγές που υπογράφουν σημαντικοί συντελεστές. Θα επιχειρήσουν να μας κρατήσουν συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

    Οι 3 σειρές που ξεκινούν αυτό το μήνα

    -«Βαρδιάνος στα σπόρκα»

    Η πρώτη σειρά που έκανε στις 12 Σεπτεμβρίου πρεμιέρα στο ERTFLIX  είναι η «Βαρδιάνος στα σπόρκα». Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Θα μας μεταφέρει το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, στα μέσα του 19ου αιώνα.

    Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στην οθόνη ο γνωστός σκηνοθέτης. Στη σειρά τους ήρωες του Παπαδιαμάντη ζωντανεύουν η Ρένια Λουιζίδου, ο Γιώργος Σαββίδης, η Τζένη Καζάκου, ο Πέτρος Ξεκούκης και ο Τάκης Βαμβακίδης.

    Πρόκειται για την ιστορία της 50χρονης Σκεύως. Όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος), ο οποίος έχει μπαρκάρει λοστρόμος προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του Ρηνιώ, είναι άρρωστος, η Σκεύω μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει.

    -«Καρτ ποστάλ»

    Στις 19 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Καρτ ποστάλ». Βασίζεται στα βιβλία της διάσημης Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, «Cartes Postales from Greece» και «The Last Dance». Η σειρά μας ταξιδέψει στην Κρήτη και στο Λονδίνο. Πρόκειται για αυτοτελείς ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και τoυς Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μυρτώ Αλικάκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Λένα Παπαληγούρα κ.α.

    -«Σε ξένα χέρια»

    Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά και η καινούργια καθημερινή κωμική σειρά της ΕΡΤ1 με τίτλο «Σε ξένα χέρια». Το σενάριο είναι του Γιώργου Κρητικού και η σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου.

    Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ρένια Λουζίδου, Βάσω Λασκαράκη και Χριστίνα Αλεξανιάν. Πρόκειται για μία ανατρεπτική ιστορία, που συνδυάζει γέλιο, συγκίνηση και δράση, όπου αφετηρία της αφήγησης αποτελεί η απαγωγή ενός βρέφους, δίνοντας την αφορμή να ενωθούν οι μοίρες και οι ζωές των πρωταγωνιστών, με ίντριγκες και πάθη που θα σκοντάφτουν σε λάθη και κωμικές καταστάσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί όλα τα σημερινά blockbuster τρέιλερ μοιάζουν τόσο;

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles