20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    3 smart glasses που είδαμε στο MWC 2023 και αξίζουν την προσοχή μας

    Το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας (MWC 2023) είχε να προσφέρει πολλά και όχι μόνο στην κατηγορία των smartphones, με τα smart glasses να έχον φέτος την “τιμητική” τους. Συγκεκριμένα, Οι Xiaomi, Oppo και ZTE ήρθαν στη Βαρκελώνη με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε στη συνέχεια αναλυτικά.

    Nubia Neovision Glass

    Το νέο ZTE nubia NeoVision Glass είναι ένα gadget απίστευτα ελαφρύ, μόλις 79g, αλλά δε θυσιάζει τίποτα όσον αφορά την ποιότητα της οθόνης. Διαθέτει οθόνες Micro-OLED με 3.500 PPI και ανάλυση 1080p, δίνοντας στον χρήστη το ισοδύναμο μιας οθόνης 120 ιντσών που επιπλέει μπροστά στα μάτια του. Δεν θα απογοητευτείτε ούτε στον ήχο, αφού έρχεται με δύο multi-directional ηχεία. Συνολικά, υπόσχεται μια πλήρη γκάμα εμπειριών πολυμέσων τόσο για τα αυτιά όσο και για τα μάτια. Παράλληλα, τα έξυπνα γυαλιά έχουν υψηλή συμβατότητα με μια ευρεία γκάμα συσκευών, όπως τηλέφωνα, υπολογιστές και κονσόλες.  Οι μαγνητικοί φακοί καθιστούν ασήμαντη την εναλλαγή διαφορετικών σχεδίων γυαλιών ηλίου, ενώ υποστηρίζεται ρύθμιση μυωπίας από μηδέν έως 500 μοιρών για όσους πρέπει να φορούν γυαλιά.

    Xiaomi Wireless AR Smart Glass Explorer Edition

    Μετά την παρουσίαση της σειράς 13, που αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης το φετινό MWC, η Xiaomi αποφάσισε να επιδείξει στο MWC 2023 τα νέα wireless augmented reality γυαλιά της. Ο σχεδιασμός των γυαλιών Xiaomi Wireless AR Discovery Edition είναι αρκετά φουτουριστικός και διαθέτουν οθόνη εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης σε επίπεδο αμφιβληστροειδούς. Τα γυαλιά συνδέονται γρήγορα σε ένα τηλέφωνο, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να χρησιμοποιήσει το NFC.

    Η Xiaomi χρησιμοποίησε κράμα μαγνησίου-λιθίου και ανθρακονήματα για να κρατήσει το βάρος των γυαλιών χαμηλό. Επιπλέον, η εταιρεία ανέπτυξε μια μπαταρία ανόδου πυριτίου-οξυγόνου, που είναι μικρότερη από την κανονική μπαταρία ιόντων λιθίου. Χάρη σε αυτό,  τα συγκεκριμένα γυαλιά ζυγίζουν μόνο 126 γραμμάρια. Οι οθόνες που χρησιμοποιούνται είναι micro OLED και η μέγιστη φωτεινότητα είναι 1.200 nits. Υπάρχουν 3 μπροστινές κάμερες που χαρτογραφούν το περιβάλλον και τα γυαλιά τροφοδοτούνται από έναν επεξεργαστή Snapdragon XR2 Gen 1. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για την διαθεσιμότητα του προϊόντος, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε Concept status.

    Oppo Air Glass 2 

    Το πρώτο πράγμα που προσέχεις επάνω τους είναι το συμπαγές μέγεθός τους. Έχουν χαμηλό βάρος παρά την ενσωματωμένη μπαταρία, την οθόνη κι άλλα hardware parts. Επίσης, έρχονται πραγματικά πιο κοντά σε ένα κλασικό απλό ζευγάρι γυαλιών, χωρίς κάτι το περίεργο αισθητικά, ενώ διαθέτουν λειτουργίες GPS. Χρησιμοποιώντας απλές κινήσεις για scrolling και swipes στο δεξί χέρι, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε ένα μενού χαρακτηριστικών όπως ο καιρός, το ημερολόγιο, κ.ά. Στην παρούσα φάση, όπως μας πληροφόρησαν, τα Oppo Air Glass 2 είναι ακόμα στα χαρτιά, άρα φαινομενικά είμαστε μακριά από την εμπορική τους τελική μορφή.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles