18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    30 χρόνια Tetris. Το αγαπημένο παιχνίδι γιορτάζει και αυτή είναι η ιστορία του (vid)

    30 χρόνια έχουν περάσει από το λανσάρισμα του Tetris, ενός από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα παιχνίδια πολλών. Το electronic puzzle game, που δύσκολο να μη γνωρίζει κάποιος από εσάς, έκανε την εμφάνισή του το 1984, αποτελώντας μία δημιουργία του Ρώσου επιστήμονα, Alexey Pajitnov, που εργαζόταν στην Soviet Academy of Sciences, ένα ερευνητικό κέντρο της τότε κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης. Όπως διαβάζουμε, μάλιστα, το όνομα Tetris προέρχεται από την ελληνική λέξη “Tetra” αλλά και  το…“tennis”, το αγαπημένο άθλημα του δημιουργού του παιχνιδιού.

    Inventor-of-Tetris-Alexey-Pajitnov

    Η πρώτη έκδοση του Tetris αναπτύχθηκε σε ένα τερματικό Electronika 60, ωστόσο, μέσα στην επόμενη χρονιά, έγινε port σε IBM PC και η φήμη του εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη Σοβιετική Ένωση. Το 1987 έφτασε σε PCs σε Ευρώπη και Αμερική, κερδίζοντας το ενδιαφέρον χρηστών υπολογιστών σε όλο τον κόσμο και αποτελώντας ένα παιχνίδι που κατόπιν πολύ γρήγορα άφησε εποχή.

    Παρ’ όλα αυτά, ο Alexey Pajitnov δεν κατάφερε να αποκτήσει ο ίδιος τα δικαιώματα για το παιχνίδι που δημιούργησε, παρά μόνο το 1996, οπότε και δημιούργησε την Tetris Company.

    Σήμερα, το Tetris θεωρείται ένα από τα πλέον δημοφιλή video games όλων των εποχών, έχοντας καταφέρει να είναι διαθέσιμο σε μία ποικιλία από πλατφόρμες, για υπολογιστές, κονσόλες, κινητά τηλέφωνα και tablets ακόμη και… online (μέσω Faceboook ή άλλων sites).

    tetris

    Έχει υπολογιστεί, μάλιστα, ότι έχει κατέβει πάνω από 425 εκατομμύρια φορές σε mobile devices, ενώ πάνω από 20 δισ. παιχνίδια Tetris έχουν παιχθεί μέσω Facebook.

    Διαβάστε ένα χρονολόγιο με τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του Tetris στο επίσημο site του εδώ.

    Χρόνια πολλά Tetris!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles