19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Cyta: Βράβευσε παιδιά που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Κύπρος-Ευρώπη. Χτίσε… γέφυρες πολιτισμού παρέα με τον Τέλη»

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τρίτη 11 Ιουλίου), στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta, η τελετή βράβευσης του Παγκύπριου Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, με θέμα «Κύπρος-Ευρώπη. Χτίσε… γέφυρες πολιτισμού παρέα με τον Τέλη» που διοργάνωσε η Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, για τη σχολική χρονιά 2016-2017.

    cyta 1 telis zografiki

    Την εκδήλωση βράβευσης του διαγωνισμού τίμησαν με την παρουσία τους o Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής, o επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ Ανδρέας Κεττής, οι οικογένειες των βραβευμένων παιδιών, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

    cyta 2 telis zografiki

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, σε ομιλία του κατά την εκδήλωση, χαιρέτισε τέτοιες δραστηριότητες, που επιδιώκουν την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μέσα από την κατάκτηση της γνώσης, την καλλιέργεια στάσεων και την απόκτηση δεξιοτήτων και που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δραστήριους πολίτες, ενώ ευχαρίστησε και συγχάρηκε τη Cyta για την άριστη συνεργασία που αναπτύσσει με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το έμπρακτο ενδιαφέρον για την τέχνη, τον πολιτισμό, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας.

    DSC_6016

    Η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο ενθουσιασμός των παιδιών και στο φετινό διαγωνισμό ήταν για ακόμη μια φορά μεγάλος: «780 παιδικά έργα γέμισαν χρώμα και θετική ενέργεια τα γραφεία της Cyta και απέδειξαν πως παιδιά και εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν και πάλι την πρωτοβουλία αυτή, δίνοντας πνοή σ’ ένα μεγάλο όραμα, μια και συνέδεσαν με το δικό τους, μοναδικό τρόπο, την ιστορία της Κύπρου με την παράδοση της Ευρώπης».

    Από την πλευρά του ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέας Κεττής διαβεβαίωσε, ότι το Γραφείο του θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στη Cyta και στο Υπουργείο Παιδείας σε τέτοιου είδους πρωτοποριακές πρωτοβουλίες.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι και κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018 όλα τα παιδιά θα παραλάβουν το καινούργιο τους Εικαστικό Ημερολόγιο, με ένα καινούργιο θέμα, πάνω στο οποίο θα κληθούν να δημιουργήσουν, στο πλαίσιο ενός νέου παγκύπριου διαγωνισμού ζωγραφικής.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό μπορεί μέχρι και την Πέμπτη 10 Αυγούστου να δει όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού σε εκθέσεις που έχουν στηθεί και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 10 Αυγούστου, στις ακόλουθες πόλεις:

    Συμμετοχές Λευκωσίας | The Mall of Cyprus (7-16 Ιουλίου)

    Συμμετοχές Λεμεσού | Πλατεία Διοικητηρίου

    Συμμετοχές Λάρνακας | Αποβάθρα Φοινικούδων (δίπλα από το Κάστρο)

    Συμμετοχές Πάφου | Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ΄

    Συμμετοχές Αμμοχώστου | Πεζόδρομος Fig Tree Bay

    DSC_6023 DSC_6086

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles