19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ο πρώτος 3D-printed… Αμερικανός πρόεδρος είναι γεγονός!

    Ναι, ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να το προσθέσει στη λίστα με τις… “πρωτιές” του, καθώς έγινε ο πρώτος που είδε τον εαυτό του να… τυπώνεται τρισδιάστατα!

    Barack-Obama-3d-printed

    Το 3D-printed ομοίωμα του Barack Obama παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιουνίου στο White House Maker Faire, μία γιορτή φοιτητών και επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για τη δημιουργία νέων προϊόντων και επιχειρήσεων, όπως μαθαίνουμε από το Smithsonian Institution.

    Μία ομάδα από ειδικούς στο 3D digital imaging σάρωσε το πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου, χρησιμοποιώντας ένα υψηλής ανάλυσης face scanner από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Στη σύνθεση της τρισδιάστατα τυπωμένης προτομής του, ωστόσο, βοήθησαν και 3D scanners χειρός, καθώς και SLR cameras, ενώ, στη συνέχεια, ειδικοί στα τρισδιάστατα γραφικά από την εταιρεία Autodesk παρήγαγαν υψηλής ανάλυσης μοντέλα που τυπώθηκαν από τους Laser Sintering printers της 3D systems.

    Οι σαρώσεις και τα τυπωμένα μοντέλα θα γίνουν μέρος της συλλογής του Smithsonian National Portrait Gallery που περιλαμβάνει πορτρέτα Αμερικανών προέδρων, κανένα όμως που να έχει δημιουργηθεί με τόσο… εξελιγμένη τεχνολογία.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles