20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    WSJ. Έτσι θα είναι το 3D smartphone της Amazon!

    Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε φήμες για ένα smartphone που ετοιμάζει η Amazon και μάλιστα με 3D δυνατότητες, τώρα ωστόσο η WSJ επανέρχεται με ένα δημοσίευμα που αφήνει λίγα περιθώρια αμφισβήτησης. Επικαλείται ανώνυμες πηγές που είχαν πρόσβαση σε prototypes της συσκευής που ετοιμάζει η εταιρεία του Jeff Bezos και σημειώνει ότι το πρώτο (και μάλιστα) 3D smartphone της Amazon αναμένεται να ανακοινωθεί τον Ιούνιο και να κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο.

    Jeff Bezos Kindle Fire Amazon
    O Jeff Bezos μετά τα Kindle tablets ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά ένα smartphone και μάλιστα… 3D!

    Το πρώτο smartphone της Amazon θα είναι μία καινοτόμα για την αγορά πρόταση με μία οθόνη που θα μπορεί να απεικονίσει τρισδιάστατες ολογραφικές εικόνες τις οποίες ο χρήστης θα βλέπει χωρίς ειδικά γυαλιά. Συγκεκριμένα, θα αξιοποιούνται οι δυνατότητες μίας τεχνολογίας παρακολούθησης του αμφιβληστροειδούς του χρήστη, με τη βοήθεια τεσσάρων καμερών στο εμπρόσθιο μέρος του smartphone, όπως αναφέρεται σε πολλά σχετικά reports.

    Έτσι, ενώ οι περισσότερες συσκευές της αγοράς διαθέτουν δύο κάμερες, μία οπίσθια για να τραβούν φωτογραφίες και μία εμπρόσθια για βιντεοκλήσεις ή… selfies, η πρόταση της Amazon θα διαθέτει έξι! Πέρα από τα δυο κλασικές κάμερες, τέσσερις VGA ακόμη, θα είναι τοποθετημένες στις τέσσερις γωνίες της συσκευής, υποστηρίζοντας τόσο διάφορα gestures, όσο και 3D eye tracking.

    Η συσκευή θα ενσωματώνει, μάλιστα, ένα ειδικό user interface που θα αντιλαμβάνεται πότε ένας χρήστης κοιτάει την οθόνη της και θα εμφανίζει αντικείμενα σ’ αυτήν, προσφέροντας μία μοναδική 3D εμπειρία χωρίς γυαλιά. Όσοι έχουν δει τις σχετικές επιδείξεις της εταιρείας ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα που προκύπτει μοιάζει με κάτι σαν ολόγραμμα, το οποίο πραγματικά είναι εντυπωσιακό στα μάτια του παρατηρητή.

    Σε άλλα specs, το smartphone της Amazon φημολογείται ότι θα διαθέτει οθόνη μεγέθους 4,7 ιντσών και τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 της Qualcomm, ενώ οι δύο “βασικές” κάμερές του θα έχουν ανάλυση 13 και 12MPixels, αντίστοιχα.

    Ενδιαφέροντα ακούγονται όλα αυτά για το πολυαναμενόμενο smartphone της Amazon, που σίγουρα αποτελεί μία από τις προτάσεις που η αγορά αναμένει περισσότερο το επόμενο διάστημα…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles