21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στα 3GHz αναμένεται να φτάσουν τα ARM chips το 2014!

    Φαίνεται πως δεν είμαστε και πολύ μακριά από τα πρώτα ARM chips που θα κατασκευάζονται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 20nm. Σήμερα, το υψηλότερα χρονισμένο chip του είδους για φορητές συσκευές δεν είναι άλλο από το Qualcomm Snapdragon 800 SoC με συχνότητα λειτουργίας 2,3GHz, για την κατασκευή του οποίου, χρησιμοποιείται κατασκευαστική μέθοδος 28nm.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τις γνωστότερες κατασκευάστριες chips που βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM, οι TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, θα συνεργαστεί με την Apple) και GlobalFoundries (πρόκειται για μία “σχετικά νέα εταιρεία” που προέκυψε από την πώληση των εργοστασίων της γνωστής AMD) έχουν θέσει σε κίνηση τις… μηχανές παραγωγής, για την κατασκευή chips αρχιτεκτονικής ARM στα 20nm και τελειοποιούν τις μεθόδους τους.

    arm chip

    Τα νέα chips αρχιτεκτονικής ARM που θα κατασκευάζονται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 20nm (η Apple φαίνεται πως θα είναι η πρώτη εταιρεία με ένα τέτοιο chip) και θα κάνουν την εμφάνιση τους το 2014, αναμένεται να φτάσουν τα 3GHz σε συχνότητα λειτουργίας ενώ επιπλέον περιμένουμε να καταναλώνουν το 1/4 της ενέργειας των σημερινών chips, που κατασκευάζονται στα 28nm.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles