21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Ισπανία – Ιταλία 4-0

    Οι Ισπανοί το ‘κάναν πάλι το θαύμα τους! Την ώρα που όλοι περίμεναν έναν αμφίρροπο τελικό που θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και το γκολ (είχαν βάλει βέβαια κι οι Ιταλοί το χεράκι τους σ’ αυτό με τις τελευταίες εμφανίσεις τους), εκείνοι με μία αυτοκρατορική εμφάνιση διέλυσαν στον τελικό του Euro 2012 που διεξήχθη χθες βράδυ στο Κίεβο την Ιταλία με 4-0 και στέφθηκαν πανάξια Πρωταθλητές Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά!

    Η «Φούρια Ρόχα» προειδοποίησε στο δεκάλεπτο με τον Xavi, ωστόσο οι Ιταλοί δεν φάνηκε να πήραν το μήνυμα. Τα χαφ τους αδυνατούσαν να ανακόψουν τις ισπανικές επιθέσεις την ώρα που το βαρύ κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Barzagli και Bonucci δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ταχύτατους Ισπανούς που εφορμούσαν προς τα καρέ του Buffon. Κάπως έτσι στο 14’ ο Fabregas εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο κάθετη πάσα του Iniesta, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στον Silva για να κάνει εκείνος με κεφαλιά το 1-0.

    Οι Ιταλοί στη συνέχεια έγιναν πιο επιθετικοί ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι προσπάθειές τους σταμάτησαν στον σταθερότατο και χθες Casillas. Οι Ισπανοί στο μεταξύ είχαν αφήσει χώρους στους αντιπάλους τους ψάχνοντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Κάπως έτσι έγινε και το 2-0 όταν ο Xavi έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Buffon τον Jordi Alba έπειτα από ένα απίστευτο σπριντ 50 και πλέον μέτρων του τελευταίου.

    Στο δεύτερο μέρος ο Cesare Prandelli προσπάθησε να μπερδέψει την τράπουλα περνώντας τον Di Natale αντί του αρνητικού Cassano στη δεύτερη αλλαγή του (η πρώτη ήταν στο 21’ με τον Balzaretti να μπαίνει αναγκαστικά στη θέση του Chiellini). Ουσιαστική βελτίωση δεν σημειώθηκε και έτσι ο Ιταλός κόουτς αναγκάστηκε να κάνει και τρίτη αλλαγή στο 57’ με τον Motta να μπαίνει αντί του Montolivo. Στάθηκε άτυχος όμως αφού πέντε λεπτά αργότερα ο πρώτος αναγκάστηκε να αποχωρήσει έχοντας υποστεί τράβηγμα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

    Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε αφού οι Ιταλοί αποδέχθηκαν στωικά τη μοίρα τους, περιμένοντας να σφυρίξει ο –εξαιρετικός χθες- Πορτογάλος ρέφερι Pedro Proenca. Οι Ισπανοί βέβαια δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με τους Torres και Mata να σκοράρουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Το 4-0 αποτελεί τη μεγαλύτερου εύρους νίκη σε τελικό Euro, την ώρα που Ισπανοί έκαναν το 3/3 έχοντας κατακτήσει τα Euro του 2008 και του 2012 και ενδιάμεσα το Μουντιάλ του 2010

     

    Οι συνθέσεις

    Ισπανία: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Alonso, Xavi, Busquets, Iniesta (Mata 87’), Fabregas (Torres 75’), Silva (Pedro 59’)

    Ιταλία: Buffon, Chiellini (Balzaretti 21’), Barzagli, Abate, Bonucci, Marchisio, Montolivo (Motta 57’), Pirlo, De Rossi, Balotelli, Cassano (Di Natale 46’)

     

    Τα γκολ

    Silva 14’, Alba 41’, Torres 84’, Mata 88’ – –

     

    Οι κάρτες

    Pique – Barzagli

     

    Δείτε βίντεο

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles