20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ρωσία – Τσεχία 4-1

    Οι Ρώσοι έδειξαν από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ποιος θα είναι το απόλυτο αφεντικό του Α’ Ομίλου. Οι παίκτες του Dick Advocaat πιστοποίησαν ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση δίχως πολλά παιχνίδια να βαραίνουν τις πλάτες τους (οι 20 από τους 23 παίκτες αγωνίζονται σε ρωσικές ομάδες οι οποίες τον χειμώνα λόγω καιρού… ξεκουράζονται) και συνέτριψαν τους δύσμοιρους Τσέχους με 4-1. Όταν δε μια ομάδα σκοράρει τετράκις κόντρα σε έναν τερματοφύλακα της κλάσης του Petr Cech, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επίθεσή της… πετά φωτιές!

    Με βασικό τους όπλο τις κοφτές, κάθετες μπαλιές κυρίως από τα πλάγια που εξέθεταν την δυσκίνητη αμυντική γραμμή των Τσέχων, οι Ρώσοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Dzagoev επάνω στο τέταρτο του αγώνα. Διπλασίασαν μάλιστα τα τέρματά τους 9 λεπτά αργότερα με τον Shirokov και το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο κύλισε με εκείνους στο τιμόνι του αγώνα.

    Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην επίθεση. Οι Τσέχοι ήταν εκείνοι που σκόραραν πρώτοι με τον Pilar στο 52’ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ωστόσο οι Ρώσοι «σφράγισαν» τη νίκη με τον Dzagoev και πάλι στο 79’ κι ενώ ο Kerzhakov είχε προηγουμένως χάσει σωρεία ευκαιριών. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Pavlyuchenko στο 82’ που στο μεταξύ είχε περάσει αλλαγή.

    Κατήφεια επικρατούσε στο στρατόπεδο των Τσέχων που προβλημάτισαν με την απόδοσή τους και πηγαίνουν πλέον για έναν «τελικό» κόντρα στη χώρα μας. Αντίθετα οι «διαστημικοί» Ρώσοι με νίκη ενάντια στην Πολωνία «σφραγίζουν» το εισιτήριο για τους «8».

     

    Οι συνθέσεις

    Ρωσία: Malafeev, Anyukov, Berezutski, Ignashevich, Zhirkov, Shirokov, Denisov, Zyryanov, Dzagoev (Kokorin 84’), Arshavin, Kerzhakov (Pavlyuchenko 73’)

    Τσεχία: Cech, Gebre Selassie, Hubnik, Sivok, Kadlec, Plasil, Jiracek (Petrzela 76’), Pilar, Rosicky, Rezek (Hubschman 46’), Baros (Lafata 85’)

     

    Τα γκολ

    Dzagoev 15’-79’, Shirokov 24’, Pavlyuchenko 82’ – Pilar 52’

     

    Οι κάρτες

     

    Δείτε βίντεο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles