18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Γερμανία – Ελλάδα 4-2

    Η Εθνική μας ομάδα «έπεσε» παλικαρίσια. Οι Έλληνες διεθνείς μας άντεξαν για περίπου μία ώρα κόντρα στην καλοδουλεμένη γερμανική μηχανή. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ λίγο πριν το ημίχρονο κι όμως βρήκαν το σθένος να επανέλθουν. Κάτι η κούραση όμως και κάτι η σαφής ανωτερότητα των αντιπάλων μας ήταν αρκετά για να επέλθει η κατάρρευση στα μέσα του δεύτερου μέρους και έτσι η Εθνική μας να τεθεί εκτός Euro χάνοντας με 4-2. Συγκινητικοί οι Έλληνες διεθνείς, πήραν δίκαια το χειροκρότημα της εξέδρας.

    Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση –αν εξαιρέσουμε ένα σωστά ακυρωθέν (ήταν οφσάιντ) γκολ των Γερμανών. Όσο περνούσε ο χρόνος όμως οι αντίπαλοί μας πίεζαν ολοένα και περισσότερο και σε συνδυασμό με την αδυναμία της Εθνικής ελλείψει Καραγκούνη να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή της, έκαναν τα πράγματα δύσκολα για την ελληνική άμυνα. Τα «Πάντσερ» έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, ωστόσο κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που τόσο έψαχναν στο 39’ με εξαιρετικό σουτ του Lahm.

    Στο ημίχρονο ο Santos έβγαλε τους Τζαβέλα (έπαιζε με ένεση) και Νίνη και πέρασε στο γήπεδο τους Γκέκα και Φωτάκη και αμέσως η Εθνική έγινε πιο επιθετική. Ευτύχισε μάλιστα να ισοφαρίσει παγώνοντας την PGE Arena του Γκντανσκ στο 55’ με τον Σαμαρά. Η απάντηση των Γερμανών που προς στιγμήν τα έχασαν ήταν άμεση ωστόσο αφού πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Khedira στο 61, ενώ επτά λεπτά αργότερα έκαναν τρία τα τέρματά τους με τον Klose. Ο Reus έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Γερμανών στο 74ο λεπτό, ωστόσο οι Έλληνες διεθνείς ανασκουμπώθηκαν και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να συνεχίσουν το επιθετικό τους κρεσέντο. Ίσα-ίσα που στο 89’ εκμεταλλεύτηκαν το χέρι στο οποίο υπέπεσε ο Boateng και ο Σαλπιγγίδης μείωσε με πέναλτι σε 4-2.

    Το παιχνίδι αυτό ήταν και το τελευταίο με την Εθνική για τον Λυμπερόπουλο (σταματά το ποδόσφαιρο) ενώ την απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανακοίνωσε και ο Χαλκιάς. Αβέβαιο παραμένει το μέλλον του Κατσουράνη. Η αποστολή της Εθνικής μας αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 14:30 σήμερα.

     

    Οι συνθέσεις

    Γερμανία: Neuer, Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Reus (Gomez 80’), Ozil, Schurrle (Muller 67’), Klose (Gotze 80’)

    Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλας (Φωτάκης 46’), Μάκος (Λυμπερόπουλος 72’), Μανιάτης, Νίνης (Γκέκας 46’), Κατσουράνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης

     

    Τα γκολ

    Lahm 39’, Khedira 61’, Klose 68’, Reus 74’ – Σαμαράς 55’, Σαλπιγγίδης (πεν.) 89’

     

    Οι κάρτες

    – – Σαμαράς, Παπασταθόπουλος

     

    Δείτε βίντεο

     

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles