21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    4 hot gadgets φτιαγμένα από LEGO για τους… λάτρεις του είδους!

    Δεν ξέρω αν συγκρίνεται τίποτα (για όσους από εμάς έπαιξαν με Lego μικροί) με το αποτέλεσμα μιας… πολύωρης ενασχόλησης με ένα βουνό από τουβλάκια γεμάτα χρώμα και… τεχνολογία! Όλοι τα λατρέψαμε μικροί (αγόρια και κορίτσια παίξανε μαζί τους) και αρκετοί από εμάς αναπολούμε εκείνες τις μακρινές εποχές. Μπορεί βέβαια οι δημιουργίες μας (δυο-τρεις δεκαετίες πριν) να μην είναι τόσο τεχνολογικά εξελιγμένες όσο αυτές, σίγουρα όμως θα μείνουν το ίδιο «καρφωμένες» στη μνήμη μας. Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να φτιάξετε εν έτει 2016 με λίγα LEGO, τεχνολογία και… αρκετή φαντασία!

    1-legotron-camera-1

    Μία LEGO κάμερα

    Ονομάζεται Legotron, Mark 1, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Αμερικανό φωτογράφο Cary Norton στην Alabama με φακό 127 mm, (f/4.7) και στο εσωτερικό περιέχει μια πλήρως λειτουργική κάμερα, ενώ εξωτερικά εντυπωσιάζει με τα πολύχρωμα τουβλάκια που την… στηρίζουν!

    2-prinxt-lego-printer-1

    Ένας πλήρως λειτουργικός εκτυπωτής από LEGO

    Ναι, κατασκευάστηκε πριν λίγα χρόνια από έναν 14χρονο prodigy νεαρό, περιλαμβάνει τρεις μικρούς «κινητήρες» από παιχνίδια που χρησιμοποιούνται για να μετακινούν την… κεφαλή του εκτυπωτή που αποτελείται από έναν απλό στυλό, προς όλες τις κατευθύνσεις, για να εκτυπώσει τελικά ότι κείμενο επιλέξετε!

    3-lego-prosthetic-arm-1

    Προσθετικά άκρα (με δυνατότητα λειτουργίας ως εκσκαφείς)

    Ο μικρός Carlos Arturo Torres, εππηρεασμένος από αρκετά ατυχήματα μικρών φίλων του στην Κολομβία που τους οδήγησαν να χάσουν κάποια άκρα τους από ένοπλες συμμορίες, σχεδίασε και κατασκεύασε με LEGO προσθετικά μέλη τα οποία μπορούν να έχουν στην άκρη πληθώρα από… ανταλλακτικά, όπως χέρια, εργαλεία ακόμα και να μετατραπούν σε εκσκαφείς! Το δημιούργημά του συνδέεται με μυοελεκτρικούς αισθητήρες που διαβάζουν τις εντολές του εγκεφάλου και τις μετατρέπουν σε κίνηση!

    4-legobot-lego-3d-printer-1

    Ένας DIY 3D εκτυπωτής από πολύχρωμα LEGO

    Πολλοί εφευρέτες στην αρχή της καρριέρας τους αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ότι έχουν στη διάθεσή τους και μάλλον έτσι πρέπει να έκανε και ο Matthew Krueger που χρησιμοποίησε LEGO για να ολοκληρώσει τον δικό του – πραγματικό- 3D εκτυπωτή. Ο εκτυπωτής βασίζεται φυσικά στον προσιτό NXT-εκτυπωτή που μπορούμε να βρούμε online στην αγορά, αλλά ο Matthew τον βελτίωσε σε πολλούς τομείς, ενώ χρησιμοποίησε γάλα σαν μέσο εκτύπωσης!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles