11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    4G στο αυτοκίνητο; Renault και Orange λένε ναι!

    Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία της με τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Renault, ξεκινώντας τις δοκιμές πιλοτικών αυτοκινήτων με 4G/LTE τεχνολογία.

    Η ασύρματη επικοινωνία και διαδικτυακή σύνδεση υψηλών ταχυτήτων 4G/LTE, αποτελεί διακαή πόθο πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών, με τη συνεργασία των δύο γαλλικών εταιρειών να τους δίνει προβάδισμα στην κούρσα. Όπως αναφέρεται στο businesswire.com, οι δοκιμές που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Renault έχουν στόχο τη ραγδαία ανάπτυξη της in-car connectivity τεχνολογίας, με τις εφαρμογές τύπου virtual office, gaming μέσω cloud και τηλεδιάσκεψης να μην αποτελούν τόσο μακρινά χαρακτηριστικά του αμαξιού του μέλλοντος.

    renault-next-two

    Οι αρχικές δοκιμές αφορούν το πιλοτικό μοντέλο Next Two της Renault, που βασίζεται στο ηλεκτρικό μοντέλο Renault ZOE και η όλη πρόοδος θα παρουσιαστεί από την εταιρεία στο συνέδριο LeWeb’13  στο Παρίσι.

    Ο Remi Bastien, επικεφαλής μηχανικής καινοτομίας της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναφέρει: «Η συνεργασία μας με την Orange είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εποικοδομητικής συνεργασίας δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Παράλληλα όμως κερδίζουμε μεγάλο προβάδισμα επωφελούμενοι από τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης LTE και την εξειδίκευση της Orange στο συγκεκριμένο τομέα, ώστε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης στο πρότυπο μοντέλο μας».

    Η Nathalie Leboucher, επικεφαλής του προγράμματος Smart Cities της Orange αναφέρει εκ μέρους του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού : «Τα συνεχώς δικτυωμένα αμάξια που προσφέρουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, κάνουν τα ταξίδια πιο πρακτικά και αυτή είναι μεγάλη προτεραιότητα ανάπτυξης της εταιρείας μας. Είμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία του αυτοκινήτου του μέλλοντος ».

    Τα πρώτα βήματα, πάντως, για τη σύνδεση του αυτοκίνητου στο Διαδίκτυο έχουν γίνει, με τη Renault να λανσάρει την υπηρεσία R-Link, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδόν 100 εφαρμογές από το ενσωματωμένο tablet του αυτοκινήτου του, τη Nissan να ανακοινώνει την πλατφόρμα για αυτοκίνητα NissanConnect (η οποία θα βασίζεται στα tools της εφαρμογής Airbiquity) και τη Mercedes-Benz να ανακοινώνει όλο και πιο συχνά τις προοδευτικές της κινήσεις στην τεχνολογία driveless οδήγησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles