22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    5 AI features που είναι πιθανό να δούμε στο iPhone 16

    Η Apple είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επικεντρωθεί σε generative AI features στο επερχόμενο iPhone 16, προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική. Τα πρώτα κινητά με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης τα έχουμε ήδη δει στην αγορά από άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς και οι φήμες θέλουν την Apple να μπαίνει σύντομα στο παιχνίδι. Είναι γνωστό ότι η αμερικάνικη εταιρεία δεν αντιγράφει απλώς την τεχνολογία των άλλων. Μπορεί να αργεί, αλλά συνήθως το αποτέλεσμα δικαιώνει τους χρήστες. Ας δούμε, λοιπόν, στη συνέχεια ποια ΑΙ χαρακτηριστικά αναμένουμε στα νέα της μοντέλα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φήμες και διαρροές.

    Generative AI και Siri

    Σε συσκευές όπως το Pixel 8 Pro και το Galaxy S24 Ultra, η generative AI ενσωματώνεται σε επιλεγμένες εφαρμογές (π.χ. Circle to Search ή Magic Editor). Δεν αποκλείεται σύντομα η Apple να ενσωματώσει AI features στη Siri, για να έχουν οι χρήστες έναν βοηθό που θα εξυπηρετεί αιτήματα όπως “σχεδίασε ένα πλάνο για την ημέρα μου βασισμένο στα email μου” ή “ζωγράφισέ μου ένα σκυλί στο φεγγάρι”, ή πιο πιθανό “επεξεργάσου αυτή τη φωτογραφία για μένα”.

    Smart video editing

    Η Apple δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αναβαθμίσει τα videos. Φανταστείτε να δημιουργείτε “έξυπνα” clips από ένα video είτε χρησιμοποιώντας έναν AI-powered editor είτε απλώς ζητώντας από τη Siri να το δημιουργήσει. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για δημιουργούς περιεχομένου.

    Εργαλεία μετάφρασης

    Η μετάφραση γλωσσών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η generative AI έχει βοηθήσει να παρέχονται καλύτερες και real-time μεταφράσεις. Η Apple υστερεί κάπως σε αυτό το θέμα, επομένως θα είχε νόημα να υιοθετήσει τις μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, με τη δυνατότητα μετάφρασης προφορικών συνομιλιών. Μπορεί ωστόσο να πάει παραπέρα, με τη Siri να ανιχνεύει αυτόματα διαφορετικές γλώσσες και να παρέχει απαντήσεις.

    Διαχείριση κλήσεων

    Η διαχείριση των κλήσεων με απαντήσεις που χρησιμοποιούν ΑΙ είναι κάτι που μερικά Android ήδη προσφέρουν. Στο iPhone 16, φήμες αναφέρουν ότι θα υπάρχει κάποιο “έξυπνο” χαρακτηριστικό διαχείρισης κλήσεων που θα παρέχει ευγενικές αλλά άμεσες απαντήσεις χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.

    ΑΙ στους χάρτες

    Το Apple Maps έχει περιθώριο να αποκτήσει μερικά ακόμα πιο έξυπνα χαρακτηριστικά. Φανταστείτε πόσο θα σας διευκόλυνε να κάνετε σε φυσική γλώσσα ερωτήσεις στην εφαρμογή και να λαμβάνετε προτάσεις και καθοδήγηση βασισμένες σε αυτό που θέλετε να δείτε, πού βρίσκεστε, τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας και τον προϋπολογισμό σας.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles