18.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    5 αποτυχημένα προϊόντα της Apple που δεν έχετε ξανακούσει

    Η Apple αποτελεί σήμερα έναν τεχνολογικό κολοσσό, που έχει προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα που άφησαν εποχή. Συσκευές όπως το iPhone, το iPad, τα Mac κ.α. κατέχουν σημαντικό μερίδιο στην αγορά σήμερα, με φανατικούς χρήστες σε όλο τον πλανήτη. Όπως συμβαίνει όμως σχεδόν με κάθε τεχνολογική εταιρεία στην ιστορία, δεν ήταν όλα τα προϊόντα της Apple πετυχημένα. Για την ακρίβεια, υπάρχουν σίγουρα 5, τα οποία είναι πιθανό να μην τα έχετε ακούσει ποτέ. Ας τα δούμε στη συνέχεια:

    Pippin

    Σας θυμίζει κάτι η ονομασία Pippin; Πρόκειται για ένα gadget που ούτε η Apple δε θυμάται σήμερα. Το εν λόγω προϊόν προέκυψε σε συνεργασία με τη Bandai, φιλοδοξώντας να γίνει το επόμενο μεγάλο video gaming system της εποχής του και να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα συστήματα της Sega, της Nintendo και της Sony. Ωστόσο, με τιμή $600 (η οποία το 1996 ήταν αρκετά υψηλή), ένα μόντεμ 14,4 kb/s και χωρίς υποστήριξη από μεγάλους developers, η παιχνιδομηχανή ήταν καταδικασμένη να… αποτύχει. Η εταιρεία πούλησε μόνο 12.000 συστήματα.

    Apple Newton

    Αρκετά πριν από τη Siri, το πρώτο iPhone και το Palm Pilot, η εταιρεία είχε αναπτύξει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που δυστυχώς δε τα κατάφερε. Το Apple Newton ήταν ένα αρκετά ενδιαφέρον κομμάτι τεχνολογίας που ήταν μπροστά από την εποχή του. Για τον κόσμο του 1993, ήταν πολύ ακριβό και δε βρήκε αρκετούς υποστηρικτές, σε μια περίοδο που η πλειοψηφία χρησιμοποιούσε τα κλασικά τηλέφωνα με κεραία. Ωστόσο, μερικές από τις επιλογές σχεδίασης και τα χαρακτηριστικά του Newton χρησιμοποιήθηκαν σε μεταγενέστερα προϊόντα της Apple.

    Το στρογγυλό ποντίκι

    Για δύο περίπου χρόνια, όσοι αγόραζαν έναν υπολογιστή Mac, έπαιρναν μαζί το γνωστό και ως “hockey puck mouse”. Η κεντρική ιδέα πίσω από το προϊόν ήταν ότι η κυκλική του μορφή θα το καθιστούσε πιο άνετο στη χρήση. Ωστόσο, στην πράξη ήταν πολύ μικρό και δύσκολο στο κράτημα. Μπορεί το κοινό να μην το… αγκάλιασε, όμως πρόκειται για μια σημαντική στιγμή της Apple, αφού αποτέλεσε το πρώτο USB ποντίκι της εταιρείας.

    iTunes Ping

    Το iTunes ήταν μια από τις καλύτερες ιδέες που είχε ποτέ η Apple, αφού άλλαξε εντελώς τον τρόπο που αγοράζουμε μουσική. Ωστόσο, το prototype δεν ήταν κάτι που θεωρείται σήμερα επιτυχημένο. Το iTunes Ping ήταν ένα κοινωνικό δίκτυο που κυκλοφόρησε το 2010, όταν σχεδόν όλα τα κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησαν να απογειώνονται. Η ιδέα ήταν ότι οι λάτρεις της μουσικής θα ακολουθούσαν το Ping και θα μοιραζόντουσαν τις προτάσεις τους για μουσική. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν πολλοί χρήστες, η υπηρεσία άντεξε μέχρι το 2012 και στη συνέχεια έκλεισε.

    Power Mac G4 Cube

    Το Power Mac G4 Cube βρέθηκε στα ράφια για περίπου ένα χρόνο. Αυτός ο υπολογιστής σε τετράγωνο σχήμα έκανε την εμφάνισή του το 2000 και σχεδιαστικά ταίριαζε με την τότε μοντέρνα αίσθηση. Ωστόσο, ήταν ακριβός, δεν περιελάμβανε ούτε καν οθόνη και οι καταναλωτές δεν εντυπωσιάστηκαν με το τετράγωνο σχήμα. Το κανονικό Power Mac G4 όμως πήγε καλά, αφού ήταν πιο εύκολο στη χρήση και αισθητά φθηνότερο.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles