BREAKING

3

Οι 5 «αποτυχημένες» προσωπικότητες του Facebook

Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Facebook για να «καταγράψουν» την ζωή τους, να δώσουν πληροφορίες ή να έρθουν σε επαφή με μακρινούς συγγενείς και φίλους. Ευτυχώς, οι περισσότεροι από τους χρήστες, χειρίζονται το κοινωνικό κομμάτι του διαδικτύου… σχετικά καλά.

Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι που δεν τα πάνε τόσο καλά. Ας δούμε τις 5 «αποτυχημένες» προσωπικότητες του Facebook και τα χαρακτηριστικά τους.

 • Ο άνθρωπος πλημμύρα

Ο άνθρωπος πλημμύρα, άλλοτε γνωστός ως ο Χρόνιος ασθενής που μοιράζεται υπερβολικά, πηγαίνει την διαδικασία του «μοιράσματος» με τους φίλους του σε νέα επίπεδα. Αισθάνεται ότι έχει ιερό καθήκον να μοιράζεται με τους φίλους του τα πάντα. Κυριολεκτικά τα πάντα. Ότι σκέφτεται και ότι κάνει. Χρησιμοποιεί τους ίδιους χαιρετισμούς κάθε μέρα («Καλημέρα φεϊσμπουκιδες, ώρα να ξυπνήσετε!», ή … «Ουφ, πάλι ήρθε Δευτέρα;»)

Λογικά, θα βλέπετε ένα σκασμό από ειδοποιήσεις παιχνιδιών στο timeline του και για κάποιο λόγο πιστεύει ότι πρέπει να ενημερώνει αδιάλειπτα τους φίλους του για το τι έχει φάει για πρωινό, κολατσιό, γεύμα, δείπνο και ότι άλλη λιχουδιά του έχει προκύψει εντωμεταξύ. Και δεν σταματά εκεί! Άνετα θα ενημερώσει όλους τους φίλους του για την κατάσταση της υγείας του, είτε αυτή αφορά τον πυρετό που πέρασε, είτε την δυσλειτουργία του εντέρου του (μπλιαχ).

Και μην προσπαθήστε ποτέ να του πείτε ότι μοιράζεται υπερβολικά πολλές πληροφορίες… θα σας πλημμυρίσει με μία θάλασσα από ρητορικά post θυματοποίησης που θα σας κάνουν να μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή που είπατε κάτι!

 • Η κοινωνικά ανάγωγη που έχει και άποψη

Τις ξέρετε πια. Την μία στιγμή θα κάνουν τα πλέον προκλητικά σχόλια για να εκμαιεύσουν το ενδιαφέρον των φίλων τους ή στην προσπάθειά τους να κάνουν φίλους ένα σωρό αγνώστους και την άλλη θα ποστάρουν ή θα κάνουν tag φωτογραφίες από τους πάλαι ποτέ κολλητούς τους στο σχολείο, τη στιγμή που προσπαθούν να συνέλθουν από ένα μεθύσι και θα τους κάνουν ρόμπα σε ακόμα περισσότερα άτομα.

Κι αν κάποιος τους επισημάνει ότι θα πρέπει να είναι λίγο πιο διακριτικές, θα απαντήσουν «πφφφφ, μα καλά, δεν αντέχετε λίγο χιούμορ επιτέλους;» και θα συνεχίσουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα και να σας κάνουν να αναρωτιέστε γιατί στο καλό παρακολουθείτε την δραστηριότητά τους. 

Ο ακρωνυμιάκιας

Το ακρωνύμιο ξέρετε τι είναι. Είναι οι συντομεύσεις κάποιων φράσεων στις οποίες χρησιμοποιούμε μόνο τα αρχικά γράμματα. Κάποιες εκφράσεις μάλιστα, είναι τόσο διαδεδομένες που, ανεξάρτητα της μητρικής γλώσσας του καθένα, τις χρησιμοποιούμε συχνά. Έ, υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα ακρωνύμια υπερβολικά συχνά.

Αν και το δικό σας timeline είναι γεμάτο με OMG, lol, WTV, FFX, THX, BTW, BBF κλπ, θα πρέπει να κοιταχτείτε στον καθρέφτη, ακόμα περισσότερο αν χρησιμοποιείτε συνδυασμούς των παραπάνω. Μην ρωτήστε γιατί… ξέρετε.

Ο… επαγγελματίας

Εν τάξει, έχετε μεγάλη ιδέα για τη δουλειά σας, πηγαίνει καλά, βρήκατε επενδυτή. Μπράβο σας. Αλλά το να λέτε συνέχεια γι αυτή, πόσο καλή ιδέα είναι, πόσο καλό θα κάνει στην ανθρωπότητα, ή πόσο καλό καφέ σερβίρει η καφετέρια στην οποία μόλις επενδύσατε καταντάει ενοχλητικό. Δοκιμάστε να είστε ο εαυτός περισσότερο και τότε θα σας αντιμετωπίσουν οι άλλοι ως φίλο. Ίσως και σας κάνουν unhide…

 • Οι… φίλα με τώρα για να το δείξω στους φίλους μου

Ναι τους έχετε δει όλοι: τους χρήστες του Facebook που επιμένουν να επιδεικνύουν πολύ προσωπικές τους στιγμές και να τις κάνουν πολύ πολύ δημόσιες. Οι άνθρωποι που επιδεικνύουν στο Facebook τι έκαναν εχθές το βράδυ στο κρεβάτι τους και πόσο σεξουαλικά δραστήριοι είναι, χρειάζονται μία και μόνη αντιμετώπιση. Να τους πείτε «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ»

Αν αναγνωρίζετε κάμποσες από τις παραπάνω κατηγορίες στο news feed σας στο Facebook, πέρα από το αστείο του πράγματος, καλό είναι να ξανακοιτάξετε με ποιους ανθρώπους είστε τελικά φίλοι…

Πηγή: The Next Web

3 Comments

 • Μοναχόδεντρος
  8 Αυγούστου 2012 at 01:24

  Κατηγορία 7η: To Troll

  Κατά κανόνα, βλέπε σχόλιο 2 από Antony.

  Αν και προσωπικά ανήκω στην ίδια ομάδα με τον Antony, αλλά ανήκω στην όχι τόσο vocal μερίδα του. Από την άλλη, αισθάνομαι αρκετά τυχερός που ανάμεσα στους friends μου δεν υπάρχουν attention whores, πλυμήρες, ανάγογοι/ες και λοιπές ενκευριστικές κατηγορίες.

  Υπάρχει μία κατηγορία βέβαια που ξεχάσαμε. Το n00b. Βλέπε εκείνος που δεν έχει καταλάβει τί είναι το facebook (ή οποιοδήποτε site ή μέσο κοινονικής δικτύωσης) και προσπαθεί να βγάλει τα απωθημένα του ή να πουλήσει τον εαυτό του σαν κάτι που δεν είναι ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο… και δεν καταλαβαίνει πόσο εκνευριστικός είναι, ή το ότι ο περισσότερος κόσμος απλά τον αγνοεί. Ή τουλάχιστον αυτοί που αξίζουν. Τώρα βέβαια, ζούμε σε μία κοινωνία που οι κοπέλες κυκλοφορούν σα να πάνε στο club (βαμμένες και ανεπαρκώς ενδεδυμένες ή επαρκώς γδυμένες) και τα «αγόρια» κυκλοφορούν σα να βγήκαν από μοδάτο gay κατάλογο και όλα τα παραπάνω θεωρούνται αποδεκτά… Φανταστείτε τί κάνει πάνω σε αυτό το paradigm η «ανωνυμία» του internet… Είπε κανείς τη λέξη «πανικός»; Δε σας άκουσα…

 • Ανδρονίκη
  7 Αυγούστου 2012 at 17:33

  6η κατηγορία: attention whores-duckfaces

 • Antony
  7 Αυγούστου 2012 at 13:49

  Υπάρχει και μία 6η ομάδα, «Ο/Η αγανακτισμένος/η».

  Είναι εκείνος ο οποίος παραπονιέται για τις υπόλοιπες 5 «αποτυχημένες» προσωπικότητες του Facebook. Παρ” όλα αυτά, δε κάνει τίποτα για να διορθώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται είτε γιατι του αρέσει να γκρινιάζει, είτε γιατί φοβάται οτι θα «χάσει το κορμί» αν πει κάτι που δε θα του/της αρέσει. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και έχουν ως εξής:

  Περίπτωση «άνθρωπος πλημμύρα»: Πάνω δεξιά σε κάθε post υπάρχει ενα βελάκι, που αν το πατήσεις βγαίνει η επιλογή «Διαγραφή απο ενημερώσεις κατάστασης του χρήστη Χ». Πάμε παρακάτω.

  Περίπτωση «κοινωνικά ανάγωγης που έχει και άποψη»: Επειδή με τις γυναίκες είναι πολύπλοκα τα πράγματα, αν δε θες να τσατίζεσαι ακολουθείς την παραπάνω λύση. Διαφορετικά, εάν το trolling δεν είναι στις επιλογές σου, μια απλή διαγραφή φίλου είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος για να απαλαγείς απο τέτοια άτομα.

  Περίπτωση «ακρωνυμιάκια». Καλώς η κακώς, αυτά είναι πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας. Αν είσαι 50άρης και εκφράζεσαι με «OMGWTFBBQ ROFL MEGAZORD» υπάρχει πρόβλημα, αλλά για ηλικίες το πολύ έως 30 να το δεχτώ. Καμία ανοχή και σε αυτούς/αυτές που ποστάρουν απλώς μια καρδούλα ή ενα θαυμαστικό έτσι γιατί μπορούν.

  Περίπτωση «επενδυτή»: +1000! Έχω και γώ έναν τέτοιο, αλλα έχε χάρη που είναι γνωστός…

  Για την τελευταία περίπτωση: Αυτοί πέφτουν στην κατηγορία (ας μου επιτραπεί) attention whores. Συνήθως την βλέπουμε σε νεαρές ηλικίες και είναι αγιάτρευτη. Ένα καλό έχουν. Προσφέρουν γέλιο! Μόλις πρόσφατα είδα μια τέως συμμαθήτρια να post-άρει ως φωτό προφίλ μία στην οποία το αγόρι της βάζει τα χέρια του μέσα απο τα μαγίο της (πάνω και κάτω). Ελα που όμως η συγκεκριμένη είχε friend και το μισό της σόι. Κάθε comment ήταν και απο ένα WIN.