13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πέντε εφαρμογές για να «πειράξεις» τις φωτογραφίες σου στο Android, αν δεν σου αρέσει το Instagram


    Με το που κυκλοφόρησε το Instagram για Android, οι κάτοχοι iOS συσκευών, αισθάνθηκαν προδομένοι. Ξαφνικά, η «δική τους» εφαρμογή για πειραγμένες και φιλτραρισμένες φωτογραφίες, πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο. Αυτό και μόνο, κάνει πολλούς να ψάχνουν εναλλακτικές.
    Βέβαια υπάρχουν και οι Android users που απλά δεν τους αρέσει να ακολουθούν την μόδα. Θεωρούν μάλιστα το Instagram μία απλοποιημένη κοινωνική εφαρμογή προσαρμογής φωτογραφιών που έχει ελάχιστη φαντασία.
    Για την περίπτωση που είστε Android user και θέλετε να δείτε τι εναλλακτικές έχετε διαθέσιμες, δείτε 5 εφαρμογές, με τις οποίες μπορείτε να τροποποιήσετε τις φωτογραφίες σας, δίνοντάς τους μία άλλη χροιά και να τις μοιραστείτε στα κοινωνικά δίκτυα:

    PicPlz

    Η εφαρμογή PicPlz κυκλοφορεί στo Google Play πολύ περισσότερο καιρό από το Instagram. Σύμφωνα με κάποιους μπορεί να χρειάζεται μεν κάποιο update προκειμένου να επικαιροποιηθεί, αλλά συνδυάζει όλα αυτά τα ωραία στοιχεία του Instagram. Ενεργοποιώντας την εφαρμογή, βλέπετε την επιλογή «Take a picture». Πατώντας αυτό, σας μεταφέρει στην εφαρμογή της κάμερας της συσκευής σας και αφού κάνετε τη λήψη, μεταφέρεστε στο περιβάλλον του PicPlz για να επεξεργαστείτε την εικόνα σας. Έχει διάφορα φίλτρα, αρκετά έξυπνα που σίγουρα θα σας αφήσουν ικανοποιημένους. Αν μετά θέλετε να μοιραστείτε αυτή τη φωτογραφία σας σε περισσότερα δίκτυα και όχι μόνο σε αυτό της εφαρμογής, το PicPlz σας δίνει την δυνατότητα να την ανεβάσετε σε οποιοδήποτε προφίλ σας, ακόμα και στο Dropbox. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για iOS και για Android. Έτσι, για να μην τσακωνόμαστε…

    Pixlr-O-Matic: Τα καλύτερα φίλτρα που κυκλοφορούν

    Όσο κι αν ξεκίνησε σαν webapp, το Pixlr-O-Matic είναι η χαρά του φίλτρου για iOS και Android χρήστες. Αν λοιπόν λατρεύετε να παίζετε με τα χρώματα των φωτογραφιών σας, να βάζετε διάφορα φίλτρα και «κορνίζες», ή να κάνετε τις φωτογραφίες να μοιάζουν με polaroid της δεκαετίας του ’60, αυτή είναι η εφαρμογή σας.
    Το Pixlr-O-Matic δεν έχει σαν προτεραιότητα το «μοίρασμα» στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνος σας. Σας δίνει όμως ένα σκασμό από επιλογές για να πειράξετε τις φωτογραφίες σας και γι αυτό είναι μία καλή εφαρμογή. Όταν θα φτιάξετε την ιδανική (ή τη χειρότερη) φωτογραφία με αυτή την εφαρμογή, θα την σώσετε στο gallery σας και μετά μπορείτε να την στείλετε και να την μοιραστείτε όπου εσείς θέλετε.

    Lightbox Photos

    Αν δεν είχε κυκλοφορήσει το Instagram για Android, αυτή είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιούσατε ούτως ή άλλως. Το Lightbox Photos, φαίνεται να είχε δημιουργηθεί ακριβώς για να μην χρειάζεται να ζηλεύουν οι Android users τους iOS.
    Όπως και με το PicPlz, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή χωρίς να μοιραστείτε απαραίτητα τη φωτογραφία σας στα κοινωνικά δίκτυα, αν και υπάρχει ένα κοινωνικό δίκτυο πίσω από την εφαρμογή για να συζητήσετε με άλλους χρήστες τις φωτο σας. Δεν είναι υποχρεωτικό όμως να το χρησιμοποιήσετε για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Είναι γρήγορη, με πολλές επιλογές σε φίλτρα και εφέ και μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες σας ως ιδιωτικές, δημόσιες ή μη καταχωρημένες για να επιλέξετε εσείς με ποιους θέλετε να τις μοιραστείτε.
    Μέσα από το Lightbox μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή κάμερας επιθυμείτε και το bonus της υπόθεσης είναι ότι, όταν κάνετε sign in, η υπηρεσία σας προσφέρει ένα photo blog σε στιλ Tumblr, που φιλοξενείται στο site τους. Αν μιλάμε για επιλογές… Lightbox δαγκωτό!

    Hipster… για τους Hipster

    H Hipster είναι μία εφαρμογή που… μιλάει το όνομά της. Είναι για τους Hipster. Μοιάζει πολύ με το Instagram και σας δίνει όλες αυτές τις «μουράτες» επιλογές και αν θα επιλέξετε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το Instagram είναι γιατί σας επιτρέπει να βάλετε κείμενο μέσα στις φωτογραφίες σας και να φτιάξετε ένα είδος καρτ ποστάλ. Μπορείτε μετά να μοιραστείτε το δημιούργημά σας σε Twiter, Facebook, Flickr ή Tumblr και ίσως είναι η πιο απλή στη χρήση εφαρμογή, αν θέλετε να ξεκινήσετε από αυτή.
    Υπάρχει το κοινωνικό δίκτυο πίσω από την εφαρμογή για να ανταλλάξετε φωτογραφίες και σχόλια με άλλους hipster και θα δείτε μία πανέμορφη συλλογή από προσωπικές στιγμές από τους χρήστες. Αν μάλιστα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το κοινωνικό δίκτυο της εφαρμογής, θα δείτε ότι μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες άλλων χρηστών μέσα από ένα χάρτη και να εντοπίσετε τους χρήστες που βρίσκονται σε κοντινές περιοχές σε σας και τι μοιράζονται.

    StreamZoo: Και τώρα… παίζουμε

    Ίσως είναι η πιο έξυπνη εφαρμογή που κυκλοφορεί για φωτογραφίες στο Android. Είναι ένας συνδυασμός Instagram και Foursquare, καθώς, όταν πειράξετε τις φωτογραφίες σας και τις ανεβάσετε, μπορείτε να κερδίσετε «badges» επειδή τις μοιραστήκατε, προσθέσατε κάποια εφέ ή επειδή οι φωτο σας έχουν συγκεκριμένη θεματολογία. Είναι ένα απολύτως εθιστικό παιχνίδι και θα το καταλάβετε αν μιλήσετε με κάποιους χρήστες της.
    Η εφαρμογή διαθέτει 14 διαφορετικά φίλτρα, 15 κορνίζες και διαθέτει ένα stream περίπου σαν αυτό του Twitter. Μπορείτε δηλαδή να κάνετε αναφορά σε κάποιον χρήστη χρησιμοποιώντας το @ ή να παρακολουθήσετε συγκεκριμένα hashtags # για να βλέπετε τι αναρτούν οι άλλοι χρήστες και αφορούν θέματα ή τοποθεσίες.
    Είναι περισσότερο πλήρης από το Instagram για τον πολύ απλό λόγο ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας με πολύ πιο παραδοσιακούς τρόπους, όπως να τις κόψετε, να τις γυρίσετε, να παίξετε με το κοντράστ ή την φωτεινότητα. Όλα αυτά φυσικά, πέρα από τα διαθέσιμα φίλτρα. Η StreamZoo είναι διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android και αν ξεκινήσετε να την χρησιμοποιείτε και είστε «κοινωνικοί», σίγουρα θα κολλήσετε.

    Να λοιπόν 5 εφαρμογές για Android που μπορούν να σας βγάλουν από την «μάζα» που άκουσε για το Instagram και αποφάσισε να ασχοληθεί με την φωτογραφία.
    Στην τεχνολογία, ένα πράγμα μαθαίνεις: Πέρα από τα trends και τα hypes, μαθαίνεις να έχεις επιλογές. Και να το απολαμβάνεις ;)

    Πηγή: Lifehacker

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles