14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    5 λόγοι για τους οποίους το βιβλίο είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο!

    Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και σκέφτεσαι τι δώρο να κάνεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μπορείς να είχες στο νου σου ρούχα, καλλυντικά ή παιχνίδια, έχουμε όμως μία καλύτερη πρόταση. Ένα βιβλίο. Ναι, ναι, το βιβλίο μπορεί να είναι το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο και έχουμε 5 λόγους για να το αποδείξουμε.

    christmas-santa-reading-book

    1. Τα Χριστούγεννα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διάβασμα: περισσότερο τουλάχιστον από άλλες εποχές. Για λίγες μέρες δε σκέφτεσαι τη δουλειά και τις υποχρεώσεις, παρά μόνο τραπέζια με φίλους, βόλτες αλλά και χρόνο για … διάβασμα. Ένα βιβλίο λοιπόν που θα κάνεις δώρο (ή θα δεχθείς) και το διάβασμά του θα αποτελέσει ιδανικό τρόπο για να περάσει κάποιος τις ανέμελες στιγμές των εορτών.

    2. Ένα βιβλίο είναι ένα ταξίδι: και ακόμη κι αν μείνεις στο σπίτι σου τις γιορτές και δεν κάνεις το ταξίδι των ονείρων σου, αυτό θα αναλάβει να μεταφέρει το μυαλό σου μακριά από εκεί που βρίσκεσαι. Μία ωραία ιστορία θα σε μεταφέρει στο δικό της κόσμο και αυτό είναι πραγματικά όμορφο.

    3. Μπορείς να περάσεις ένα μήνυμα με ένα βιβλίο σ’ αυτόν που αγαπάς: Αν θέλεις να πεις κάτι στο αγαπημένο σου πρόσωπο, αν αναζητάς έναν τρόπο να τον κάνεις να χαμογελάσει, να συγκινηθεί, να του δείξεις την αγάπη σου αυτές τις εορτές, μία επιλογή βιβλίου θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

    4. Ένα βιβλίο αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για την αϋπνία: Αυτές τις μέρες θέλεις να είσαι χαλαρός και ό,τι και αν κάνεις μέσα στην ημέρα, το βράδυ (έστω και αργά) να κοιμάσαι όμορφα. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος από το διάβασμα ενός βιβλίου!

    5. Τέλος, ένα βιβλίο δε θα σου κοστίσει πολύ: Χρήματα δεν υπάρχουν πολλά στις μέρες μας για κανέναν και έτσι τα δώρα σου πρέπει να συμφωνούν με το budget σου. Ένα βιβλίο ποτέ δεν είναι υπερβολικά ακριβό, όμως είναι ένα δώρο με νόημα και ποιότητα, που δύσκολα δε θα εκτιμήσει κάθε αγαπημένο σου πρόσωπο.

    book

    5 βιβλία για τις γιορτές από τα Public για όλη την οικογένεια

    Wood Monica
    Ένα αγόρι στο εκατομμύριο

    Ένα συγκινητικό μυθιστόρημα για τη φιλία, την αγάπη και τη μουσική.

    Το πρώτο Σάββατο, το αγόρι ήρθε στο σπίτι της Όνα για να τη βοηθήσει στις δουλειές. Το δεύτερο, της εξομολογήθηκε το πάθος του για τα παγκόσμια ρεκόρ. Το δέκατο Σάββατο δεν εμφανίστηκε. Και, ύστερα, ήρθε ο πατέρας του… Η Όνα έχει πατήσει τα εκατό. Το αγόρι είναι μόλις έντεκα και κάτι, αλλά θα της αλλάξει τη ζωή. Όπως και του πατέρα του, της μητέρας του, κι όσων μπλεχτούν στην ιστορία του. Γιατί είναι ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ. Και η ιστορία του είναι μια ιστορία στο εκατομμύριο, που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Ένα υπέροχο βιβλίο για τη σημασία του ν’ αγαπάς, να ονειρεύεσαι, να τολμάς. Και για τις θαυμαστές, ασύλληπτες εκπλήξεις που κρύβει μια συνηθισμένη ζωή.

    h-pio-megalh-nuxta-tou-agiou-vasiliΗ πιο μεγάλη νύχτα του Άγιου Βασίλη!
    Με φανταστικά δαχτυλάκια μαριονέτες

    Ο Άγιος Βασίλης βάζει τα δυνατά του για τις γιορτές, μα θα προλάβει να ετοιμάσει όλα τα δώρα στην ώρα τους;

    Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτές τις χαρούμενες γιορτινές ιστορίες!

    HKataskoposEx_Layout 1Coelho Paulo
    Η κατάσκοπος

    Το μοναδικό της έγκλημα ήταν πως υπήρξε μια γυναίκα ελεύθερη.

    Παρίσι, φυλακές Σαν Λαζάρ, 1917. Η τελευταία επιθυμία μιας γυναίκας είναι να μάθει η κόρη της την αλήθεια. Να μην πιστέψει η κόρη της κανέναν άλλο εκτός από τη μητέρα της. Πιάνει, λοιπόν, χαρτί και μολύβι για να της μιλήσει για την περιπετειώδη, θυελλώδη ζωή της. Η γυναίκα είναι η Μάτα Χάρι, η πιο γοητευτική, επιθυμητή γυναίκα της εποχής της: σκανδαλιστική χορεύτρια, που καταφέρνει πάντα να σαγηνεύσει τους πιο πλούσιους και ισχυρούς άντρες, να γίνει σύντροφος, ερωμένη και έμπιστή τους, προκαλώντας τη ζήλια και τον φθόνο των γυναικών της παρισινής αριστοκρατίας. Είναι μια γυναίκα με πολλά ονόματα. Το παρελθόν της σκοτεινό, το παρόν της πάντοτε επικίνδυνο. Αφιέρωσε τη ζωή της στην ελευθερία και ήρθε αντιμέτωπη με τις προκαταλήψεις της κοινωνίας. Και τώρα αντιμετωπίζει την ατιμωτική κατηγορία της κατασκοπείας. Η μοναδική της ενοχή όμως είναι πως διεκδίκησε την ελευθερία της.

    Ο Πάουλο Κοέλο επιστρέφει με το συναρπαστικό πορτρέτο της Μάτα Χάρι, ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα ενηλικίωσης, αποτέλεσμα έρευνας που βασίστηκε σε αδημοσίευτα έγγραφα, το οποίο, καθώς προχωρά η αφήγηση, δίνει ένα μήνυμα εκπληκτικά σύγχρονο για τις γυναίκες και τους άντρες τού σήμερα.

    kataplhktikh-mamaΒάρβογλη Λίζα
    Καταπληκτική μαμά
    Πρακτικές συμβουλές για μαμάδες με παιδιά 6-9 ετών

    Είναι το παιδί σας 6-9 ετών; Θέλετε να αντιµετωπίσετε µε πρακτικό και επιστηµονικό τρόπο τις προκλήσεις της συγκεκριµένης ηλικίας; Τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς! Κρατάτε στα χέρια σας έναν πρακτικό οδηγό που θα σας δείξει:

    – Πώς θα κάνετε τα σωστά βήµατα για να βοηθήσετε το παιδί σας.
    – Πώς µπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να γίνει µια καταπληκτική µαµά και παράλληλα να βελτιώσετε τον τρόπο µε τον οποίο προσεγγίζετε το παιδί σας.
    – Πώς µπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας ό,τι χρειάζεται για να είναι χαρούµενο και ισορροπηµένο σήµερα και ένας πετυχηµένος ενήλικας αύριο.
    – Τι πρέπει να κάνετε στα πιο συνηθισµένα θέµατα που προκύπτουν στην ανατροφή του παιδιού τα πρώτα χρόνια του Δηµοτικού σχολείου.

    Το “Καταπληκτική μαμά” είναι βασισµένο σε περισσότερες από 10.000 ώρες κλινικής εµπειρίας της γνωστής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας δρος Βάρβογλη σε συνεδρίες ψυχοθεραπείας και συµβουλευτικής µε παιδιά, γονείς και ενήλικες, στο νοσοκοµείο Children’s Hospital του Harvard, και σε παιδιατρικές κλινικές και σχολεία σε Ελλάδα και Αµερική.

    pamplo-eskompar-o-pateras-mouEscobar Juan Pablo
    Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου

    Η βιογραφία του Πάμπλο Εσκομπάρ, του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών όλων των εποχών, έρχεται τον Σεπτέμβριο στα ελληνικά, από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

    Η πολυτάραχη ζωή του ενέπνευσε πολλές ταινίες και βιβλία… Αλλά σε αυτά παρουσιάζεται μόνο η μισή αλήθεια για τον Πάμπλο. Αντιθέτως, το μοναδικό βιβλίο παγκοσμίως στο οποίο περιγράφεται όλη η ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ γράφτηκε από το πιο στενό συγγενικό του πρόσωπο: τον ίδιο του τον γιο! Στο βιβλίο συναντάμε έναν άνθρωπο ακραίων αντιθέσεων. Έναν αδίστακτο εγκληματία που δολοφονούσε χωρίς οίκτο όποιον έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά του, αλλά ταυτόχρονα και έναν στοργικό πατέρα, που αγαπούσε υπερβολικά την οικογένειά του. Ανακαλύπτουμε τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου που βοηθούσε τους φτωχούς ως ένας άλλος Ρομπέν των Δασών, αλλά και τον επικίνδυνο αρχηγό του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών όλων των εποχών. Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν, ο γιος του Εσκομπάρ, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του. Ένας άντρας διψασμένος για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν, που στάθηκε ικανός να φτάσει τη σκληρότητα στα άκρα, την ίδια στιγμή που εκδήλωνε απέραντη αγάπη για την οικογένειά του. Συγκρούσεις αντίπαλων καρτέλ, εκβιασμοί, απαγωγές και εκτελέσεις δημοσιογράφων, δικαστικών, υπουργών σε μια βιογραφία που διαβάζεται σαν το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που γράφτηκε ποτέ. Δεν πρόκειται για το βιβλίο ενός γιου που αναζητά τη συγχώρεση για τον πατέρα του, αλλά για μια συγκλονιστική διήγηση των συνεπειών που έχουν στη ζωή των ανθρώπων η βία και η εγκληματικότητα.

    Ένα συγκλονιστικό βιβλίο από τον γιο του αρχηγού του καρτέλ του Μεδεγίν για τον πατέρα του. Μεταφράζεται σε 12 χώρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles